Nationaal MS Fonds krijgt een vaste collecteweek


MAASSLUIS, 20091125 -- Vanaf 2011 heeft het Nationaal MS Fonds een vaste collecteweek gekregen van Stichting Collecteplan en het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Dit betekent dat elk jaar onze collectanten in heel Nederland de derde week van november langs de deuren mogen gaan. Andere goede doelen die een vaste collecteweek hebben zijn bijvoorbeeld Amnesty International, het Astmafonds, Maag Lever Darm Stichting, het Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding, de Dierenbescherming, Simavi en Alzheimer Nederland.

Deze toekenning is een enorme mijlpaal voor het Nationaal MS Fonds, omdat je als goed doel niet zomaar een vaste collecteweek krijgt. Ten eerste moet je als goed doel een keurmerk hebben van het CBF en ten tweede minimaal ¤ 500.000 ophalen tijdens de collecte. Voor een organisatie zoals het Nationaal MS Fonds die met twee medewerkers de hele collecteweek organiseert en geen subsidie ontvangt van de overheid, is deze toekenning belangrijk voor een vast inkomen om haar werk te kunnen doen: mensen met MS ondersteunen waar het kan.

Stichting collecteplan en het CBF stellen het landelijke collecterooster vast waarop vaste collecteweken en vrije perioden staan ingevuld. De vaste weken worden aan organisaties die aan de eisen voldoen toegekend. Alleen deze organisaties krijgen tijdens `hun' week de vergunningen van de deelnemende gemeentes. Om te collecteren in de vrije perioden kunnen andere organisaties en instellingen een verzoek indienen. Tot nu toe heeft het Nationaal MS Fonds altijd in zo'n vrije periode gecollecteerd. Daar gaat nu verandering in komen.

Collecte-coördinatoren, collectanten, vrijwilligers en andere betrokkenen, heel erg bedankt voor jullie inzet! Wat fantastisch dat we dit met ons allen hebben gerealiseerd!

Nationaal MS Fonds





Ingezonden persbericht