Welzorg zet in op betere preventie van decubitus


Strategische samenwerking met The ROHO Group: expertise en bewezen oplossingen

ALMERE, 20091125 -- Welzorg, één van de grootste leveranciers in het leveren van (mobiliteits)hulpmiddelen in Nederland, maakt zich sterk voor een betere preventie van decubitus. Hiervoor is Welzorg een langdurige strategische samenwerking aangegaan voor het leveren van ROHO producten ten behoeve van het voorkomen en genezen van decubitus. Decubitus, beter bekend als doorlig- of zitwonden, kan met behulp van de juiste hulpmiddelen en producten preventief worden behandeld. Dit is van groot belang voor het persoonlijke welzijn van de cliënt. Daarnaast kan het inzetten van de juiste hulpmiddelen een grote besparing leveren op de integrale zorgkosten voor zorgverzekeraars en/of gemeenten.

Extra anti-decubitus training voor Welzorg adviseurs
Welzorg heeft besloten alle adviseurs integraal te trainen en opnieuw te scholen op het gebied van anti-decubitus en de oplossingen die onder andere de ROHO producten hierin kunnen bieden. Zij kunnen op basis van deze vaardigheden een goede inschatting maken op het risicoprofiel van de cliënt. Cliënten met een verhoogd risico worden gediagnosticeerd door een anti-decubitus specialist van Welzorg en krijgen een oplossing op maat op basis van hun lichaamsbouw, voeding en huidstructuur. Cliënten van Welzorg zijn hierdoor verzekerd van een advies dat voor de lange termijn een betere preventie van decubitus garandeert.

Over The ROHO Group
Al meer dan 35 jaar is ROHO dankzij de ROHO DRY FLOATATION© technologie en continue innovaties synoniem voor `kwaliteit' gericht op het voorkomen en behandelen van decubitus. Bovendien biedt de nieuwe generatie ROHO kussens ook positioneringsmogelijkheden en extra stabiliteit. Verkeerde lichaams-houdingen leiden tot drukpunten en een risico op doorzitten. Met het praktisch en klinisch effectief bewezen kussen van ROHO, worden deze drukpunten vermeden. ROHO producten worden in Nederland exclusief geïmporteerd door RvS Nederland. Meer informatie is te vinden op: www.therohogroup.com

Over Welzorg
Welzorg maakt mensen mobiel. Elke dag houden we ruim 150.000 mensen in Nederland in beweging met rolstoelen, aangepast vervoer en tal van hulpmiddelen op maat. Welzorg maakt het leven met een functiebeperking makkelijker. Van rollators tot aanpassingen aan auto's, van seniorenbedden tot badliften, van ortheses tot scootmobielen. Het onderdeel Welzorg Professional levert met groot succes en diversiteit individuele maatwerkproducten. Meer informatie over Welzorg, producten en evenementen: www.welzorg.nl

Over RvS Nederland
RvS Nederland B.V. is onderdeel van de RvS Group. Het bedrijf is in 1888 opgericht door Richard van Seenus. Inmiddels is de RvS Group uitgegroeid tot een vooraanstaande groep bedrijven in medische en revalidatiehulpmiddelen. De groep heeft circa 270 medewerkers met vestigingen in zowel Nederland als daarbuiten. Kijk voor meer informatie op: www.rvsnederland.nl.





Ingezonden persbericht