ZVCNOORD brengt Krav Maga in Drachten


ZVCNOORD het centrum voor realistische zelfverdediging

DRACHTEN, 20091125 -- Sinds 2 november is ZVCNOORD gestart met Krav Maga trainingen te verzorgen bij Sportschool Ebert in Drachten. Krav Maga is zelfverdediging zoals het bedoeld is, een eenvoudig open systeem dat uitgaat van de individuele mogelijkheden van de beoefenaar. Het systeem is niet alleen zeer effectief, maar ook nog eens zeer gemakkelijk aan te leren. Krav Maga is geschikt voor iedereen, jong en oud, man of vrouw. Juist voor wketsbare groepen als vrouwen en kinderen is Krav Maga zeer geschikt als zelfverdediging.

Men denkt bij zelfverdediging vaak aan fysieke weerbaarheid. Het vermogen om zich fysiek te weren tegen een agressor of agressors. Uiteraard is dit waar, maar dit is niet de hele waarheid van zelfverdediging. Wanneer men te maken krijgt met agressie en men zich moet verdedigen, ontstaat er stress op twee gebieden:
1; fysiek ontstane stress(bijvoorbeeld spierverzuring, ademhalingsproblemen)
2; psychisch ontstane stress(bijvoorbeeld angst voor pijn, frustratie en boosheid)

Bij het (aan)leren van een adequate zelfverdediging, zullen dan ook beide gebieden getraint moeten worden. Vaak zie je dat een getraind persoon in een conflict situatie alle (geavanceerde) technieken vergeet en teruggrijpt op één enkele basis techniek. Dit wordt veroorzaakt door stress. De stress maakt dat men een tunnelvisie krijgt en hierdoor niet meer helder kan nadenken. Het vervolg is dat men alle aangeleerde technieken simpelweg vergeet.

Bij ZVCNoord nemen wij dit zeer serieus. Daarom zijn de technieken die wij gebruiken simpel maar doeltreffend, door iedereen gemakkelijk aan te leren en uit te voeren. Het gaat er tenslotte om dat je jezelf leert verdedigen, dat hoeft er niet mooi uit te zien.

Elke techniek wordt door middel van stress oefeningen op realistische wijze geoefend. Onze trainers zijn gespecialiseerd in het veroorzaken van stress op zowel fysiek als psychisch vlak. Hierdoor leren cursisten de technieken toe te passen, ongeacht de mentale of psychische toestand. Daarbij houdt de trainer steeds de mentale toestand van de cursist in de gaten. Op deze manier zullen de aangeleerde technieken ook werkelijk in de praktijk gebruikt (kunnen)worden wanneer dit noodzakelijk mocht zijn.

Bij ZVCNOORD kun je terecht voor:

- Krav Maga
- Combat Sequens
- Persoonlijke coaching
- ISF Training System(Conditietraining)
- Anti Rape seminars
- Close Combat seminars
- ISF seminars
- Privé training
- Workshops

Sinds 2 november is ZVCNOORD gestart met Krav Maga trainingen te verzorgen bij Sportschool Ebert in Drachten.

Krav Maga is zelfverdediging zoals het bedoeld is, een eenvoudig open systeem dat uitgaat van de individuele mogelijkheden van de beoefenaar. Het systeem is niet alleen zeer effectief, maar ook nog eens zeer gemakkelijk aan te leren. Krav Maga is geschikt voor iedereen, jong en oud, man of vrouw. Juist voor wketsbare groepen als vrouwen en kinderen is Krav Maga zeer geschikt als zelfverdediging.

Om realistische zelfverdediging toegankelijk te maken voor elke doelgroep, geeft ZVCNOORD naast de groepstrainingen ook trainingen in kleine groepjes van 2 tot 6 personen en zelfs privé trainingen.

Arie van den Akker zegt: "Train realistisch, laat je niet iets wijsmaken, zelfverdediging heeft geen stijl!"


Sportieve groet
Arie van den Akker
www.zvcnoord.nl