Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 28 augustus 2009

59 deelnemers wagen de sprong in
de kweekvijver van cabaretfestival Cameretten

De deelnemers laten in vijf Rotterdamse theater zien of ze beschikken over hét cabarettalent waar Cameretten naar op zoek is. Alles mag, van sketches tot mime, van stand-up comedy tot muzikaal cabaret. Allemaal krijgen zij tijdens de selectieavonden in september en oktober 20 minuten speeltijd om het publiek én de selectiecommissie te laten zien dat zij het waard zijn om door te gaan naar de voorrondes in het oude Luxor Theater.

Stichting Cameretten gaat ook dit seizoen weer op zoek naar het nieuwe cabarettalent. Uit alle selectieavonden kiest de selectiecommissie negen deelnemers die doorgaan naar de voorrondes. Daar spelen zij 30 minuten, om uiteindelijk één van de drie plaatsen proberen te bemachtigen in de grote finale in het nieuwe Luxor Theater. Het vierdaagse festival vindt plaats van 25 tot en met 28 november. De winnaars van Cameretten 2009 krijgen een theatertour door het land aangeboden van 50 avonden.

De presentatie van de selectieavonden is in handen van Art-Jan de Vries (persoonlijkheidsprijswinnaar 2008) en Jorrit Rogaar (jurprijswinnaar 2008). De presentatie van de voorrondes en de finale wordt verzorgd door cabaretier Howard Komproe.

Cameretten
Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR in Delft en heeft sinds 1988 als thuisbasis Rotterdam. Landelijk wordt het festival door zo'n 20.000 mensen bezocht. Volgend jaar start Cameretten voor het eerst met een jongereneditie van Cameretten. Jongeren tot 28 jaar kunnen zich vanaf zaterdag 28 november (de finale-avond van het Camerettenfestival) inschrijven op www.cameretten.nl.

Algemeen:
Wijktheater 't Kapelletje: woensdag 2, woensdag 9, dinsdag 15, donderdag 17 september, maandag 5 en woensdag 7 oktober. Aanvang: 20.00 uur
Zaal De Unie: zondag 6 en zondag 27 september. Aanvang: 20.00 uur Theater Zuidplein: woensdag 23 en donderdag 24 september (gastoptreden Jorrit Rogaar, winnaar Cameretten-juryprijs 2008). Aanvang: 20.15 uur Theater Walhalla: vrijdag 2 oktober. Aanvang: 21.00 uur World Music & Dance Centre: vrijdag 9 oktober. Aanvang: 20.00 uur Prijzen vanaf ¤ 5,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via de theaters.

Kijk voor meer informatie op www.cameretten.nl.