Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cool Kid verkiezing 2009 van start bij alle Specsavers-winkels

Specsavers ZOEKT CoolSTE JONGE BRILDRAGER OP DE ZUIDPOOL

Huizen, 6 oktober 2009 - Hippe jonge brildragers van Nederland opgelet! Specsavers Opticiens zoekt ook dit jaar de coolste jongens en meisjes van Nederland mét bril. Dat doet de optiekketen in haar Cool Kid verkiezing 2009 op de Zuidpool. Natuurlijk niet op de echte Zuidpool, maar bij het 'koele' nieuwe bar/restaurant Zuidpool naast de Amsterdamse RAI. Alle brildragende kinderen tussen de vier en tien jaar worden opgeroepen om mee te doen aan de landelijke verkiezing. Wie het beste laat zien dat een bril dragen onwijs gaaf is, maakt kans op een plaats in de finale. De winnende jonge brildrager ontvangt een volledig verzorgd weekend weg in Nederland voor vier personen. Bij alle winkels van Specsavers liggen inschrijfformulieren klaar. Inschrijven via email is ook mogelijk en vergeet niet een leuke actuele foto mét bril mee te sturen. Kijk voor meer informatie op www.specsavers.nl/coolkid

Ieder jaar organiseert Specsavers deze wedstrijd om te laten zien dat het dragen van een bril vet cool kan zijn. Daarnaast is er dit jaar in de media veel aandacht voor het feit dat ouders niet altijd in de gaten hebben dat hun kind een bril nodig heeft.. "Als optiekketen vinden wij het heel belangrijk dat ouders regelmatig de ogen van hun kinderen laten checken", vertelt Ingrid Kersting van Specsavers. "De verantwoordelijkheid moet vooral bij de oogartsen blijven liggen, maar als ouders twijfels hebben over de ogen van hun kinderen, mogen ze altijd één van onze winkels binnenlopen voor een gratis controle. Onze gediplomeerde opticiens kunnen vervolgens kijken of deze ongerustheid terecht is, waarna zij de ouders doorverwijzen naar de oogarts. Cool Kid is voor ons niet alleen een leuk feest met coole brildragende kinderen. Het is óók een platform om ouders op de hoogte te brengen van het belang van goede oogzorg voor hun kinderen en natuurlijk ook voor henzelf."

Spectaculaire finale op de Zuidpool
De finale van Cool Kid 2009 wordt gehouden op woensdagmiddag 25 november en heeft vanzelfsprekend als thema 'Cool'. Een bekende Nederlandse tv-persoonlijkheid presenteert de finale. Voor de finale van Cool Kid worden de twaalf coolste kinderen mét bril uitgenodigd om deel te nemen. Ook hun ouders, broertjes en zusjes zijn van harte welkom. De finalistjes worden gestyled en lopen een modeshow in stoere jassen van Eager Beaver en Rags Industry. Een jury onder leiding van topmodel Kassandra, bekend van Hollands Next Topmodel, kijkt hoe cool de kinderen zijn met hun bril, terwijl zij in winteroutfit op de catwalk van ijs staan.

Doe mee!
Alle brildragende kinderen in de leeftijd van vier tot en met tien jaar kunnen meedoen aan de Cool Kid verkiezing 2009. Iedereen die zich inschrijft vóór 6 november, ontvangt een kortingsbon voor een Specsavers-kinderbril t.w.v. 25 euro. De twaalf finalisten van Cool Kid krijgen een nieuwe kinderbril van Specsavers aangeboden t.w.v. 169 euro. "Voor kinderen is het tegenwoordig niet alleen belangrijk dat zij goed kunnen zien met hun bril, het is minstens zo belangrijk dat zij er leuk en stoer uit zien mét bril. En met de kinderbrillen van nu kan dat heel goed!", aldus Kersting. "We horen steeds vaker verhalen over kinderen die juist graag een bril willen, omdat het heel stoer is. En voor alle 'kids' die zichzelf ook écht 'cool' vinden met bril, is er nu dit waanzinnige evenement. Waarbij ze ook nog eens kans maken op prachtige prijzen."

Over Specsavers Opticiens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1300 winkels, waarvan op dit moment meer dan 100 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 10 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door minimaal volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (