Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

dinsdag 13 oktober 2009

Confessions: It's the soundtrack of your life
Audiovisueel project met Nico Muhly, Teitur en Holland Baroque Society 25 november ­ 2 december 2009 tournee door Nederland

`Confessions' is een audiovisueel project van `New Yorks hottest' componist Nico Muhly, singer- songwriter Teitur en het jonge ensemble Holland Baroque Society. Nico en Teitur componeren soundtracks bij persoonlijke filmpjes die door publiek zijn in gestuurd. De wereldpremière is op woensdag 25 november 2009 in Eindhoven en daarna doet Confessions zes podia in Nederland aan.

Nico Muhly is `America's hottest young composer', schreef arrangementen voor Björk, Antony & The Johnsons en Grizzly Bear en maakte de soundtrack voor de film `The Reader'. Hij woont in New York alwaar bij The Metropolitan Opera zijn eerste opera in première zal gaan. Singer-songwriter Teitur woont op de Faeröer Eilanden en wordt gezien als één van de smaakmakers van het singer-songwritergenre. In de afgelopen jaren toerde hij samen met Rufus Wainwright, Ane Brun en John Mayer en won dit jaar de Deense MTV-Award voor `Beste Zanger'. Het jonge ensemble Holland Baroque Society maakt indruk door hun sublieme samenspel en hun open-minded manier van werken.

In 2008 werkten deze jonge talentvolle muzikanten voor het eerste samen tijdens het Cross-linx festival. Ze componeerden gezamenlijk muziek voor YouTube-clips. Zelfs de comments werden gebruikt als inspiratiebron voor de songteksten. Het succes smaakte naar meer! Nu is het tijd voor een vervolg: Confessions.

Meer informatie op: www.confessions-tour.com

Confessions Tournee:
Woensdag 25 november Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven Vrijdag 27 november Grote Kerk Enschede Zaterdag 28 november Muziekcentrum Vredenburg Utrecht Zondag 29 november Luxor Live Arnhem Maandag 30 november
Het Concertgebouw Amsterdam
Dinsdag 1 december De Oosterpoort Groningen Woensdag 2 december Theaters Tilburg Tilburg

Confessions is een productie van Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven en een initiatief van artistiek leider Frank Veenstra. Nico Muhly is drie jaar artist-in-residence in Muziekcentrum Frits Philips en met jaarlijks twee wereldpremières. Holland Baroque Society is ensemble-in-residence in Muziekcentrum Frits Philips.

Via Muziekcentrum en Effenaar is een dubbelticket (2 voor de prijs van 1) te koop voor het optreden van The Whale Watching Tour (met o.a. Nico Muhly) op 9 november in de Effenaar en Confessions op 25 november in Muziekcentrum Frits Philips.
www.muziekcentrum.nl

EINDE PERSBERICHT