Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 18 oktober 2009

Cabaretfestival Cameretten heeft haar laatste negen gekozen!

59 deelnemers hebben tijdens de selectieavonden hun act laten zien voor de selectiecommissie. Uit al deze acts heeft de selectiecommissie negen deelnemers gekozen die doorgaan naar de voorrondes in het oude Luxor Theater en daarmee kans maken op de prestigieuze Camerettenprijzen. Van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 november strijden zij in het oude Luxor Theater om een plek in de grote finale.

De negen deelnemers die met hun act indruk hebben gemaakt op de selectiecommissie zijn (in volgorde van spelen):
woensdag 25 november: Leonard van Herwijnen, Marieke Visser en Adam Fields.
Gastoptreden Jochen Otten (Persoonlijkheidsprijs 2003) donderdag 26 november: Les Øffs, Iris Pieterse en Thijs van Domburg. Gastoptreden Begijn le Bleu (Jury- en Publieksprijs 2005) vrijdag 27 november: Jennifer Evenhuis, Martijn Crins en Berit Companjen.
Gastoptreden Jandino Asporaat (Persoonlijkheidsprijs 2005)

Tijdens de voorrondes krijgen de deelnemers 30 minuten speeltijd. Op vrijdag 27 november gaat de jury in beraad en kiest drie deelnemers die doorgaan naar de finale op zaterdag 28 november in het nieuwe Luxor Theater. Het theater waar alleen de allergrootste cabaretiers staan. Na het gastoptreden van Guido Weijers (Publieksprijs 2000) wordt bekend wie er van door gaat met de juryprijs, publieksprijs en persoonlijkheidsprijs. De presentatie van dit vierdaagse festival is in handen van cabaretier Howard Komproe.

Jong Cameretten
Op de avond van de finale starten de inschrijvingen van een nieuw onderdeel van Cameretten: Jong Cameretten. Deze editie is gericht op jongeren van 16 tot en met 27 jaar. Het doel van dit traject is jongeren aanmoedigen en de kans bieden om een programma te bedenken of een bestaand programma te spelen voor een publiek.

Algemene info:
Voorrondes Cameretten - woensdag 25 tot en met vrijdag 27 november oude Luxor Theater Rotterdam
Finale Cameretten - za 28 november nieuwe Luxor Theater Rotterdam Aanvang: 20.00 uur - verschillende prijzen, zie www.luxortheater.nl.


---



Ingezonden persbericht