TNO

28 oktober 2009

TNO reikt het MKB innovatieve producten aan

Op 25 november a.s. organiseert TNO het evenement 'Technologie zoekt ondernemer'. MKB-ondernemers kunnen dan kennismaken met 24 productideeën. TNO zoekt innovatieve ondernemers in het MKB die deze productideeën verder willen ontwikkelen en commercialiseren. TNO ondersteunt die ontwikkeling, zowel technologisch als financieel.

Onder leiding van cabaretier Dolf Jansen presenteren 24 TNO-specialisten in een elevator pitch (live of op video) hun productideeën. Zo wordt snel duidelijk welk product (of dienst) de bedenker voor ogen heeft en welke nieuwe technologieën daarbij ingezet kunnen worden. In de verdiepingsrondes krijgen de deelnemers de gelegenheid om nog meer informatie te verkrijgen. Het evenement is de start van de 6e ronde van het SBIR-programma van TNO.

Small Business Innovation Research

Doel van dit programma is het (beter) benutten van productideeën van TNO'ers door MKB-bedrijven. Binnen TNO wordt voordurend nieuwe kennis ontwikkeld en worden ook vele toepassingsmogelijkheden voor die kennis bedacht. In het reguliere werk krijgen dergelijke ideeën niet veel kans waneer ze niet passen binnen het project. Maar het is wel zonde om die toepassingsmogelijkheden onbenut te laten. Vanuit het SBIR-programma MKB'ers in staat gesteld om deze ideeën op te pakken en te onderzoeken of ze er iets mee kunnen. Wanneer ze kunnen aantonen dat er goede mogelijkheden zijn om het product daadwerkelijk te produceren krijgen ze een opdracht voor het uitontwikkelen van het productidee. Het SBIR-programma bestaat uit drie fasen: een haalbaarheidsstudie, de verdere uitontwikkeling van het productidee en tot slot het produceren en vermarkten van het product. TNO draagt inhoudelijk en financieel bij aan de eerste twee fasen.

Interesse?

Het evenement vindt plaats bij Corpus in Leiden, op woensdagmiddag 25 november. Dolf Jansen is de inspirerende dagvoorzitter. Verhinderd? Dan kunt u wel TNO SBIR 2009 catalogus aanvragen. De bezoekers van het event ontvangen deze catalogus sowieso.