Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 11 november 2009

Struinen door het riet met de Waterratten
Op zoek naar sporen van leven in het Ilperveld

Op woensdag 25 november van 13.30 tot 15.30 uur gaan de kinderen van jeugdclub de Waterratten (van 8 tot 14 jaar) weer de natuur in. Dit keer gaan we kijken naar sporen van dieren die in het riet leven. Met een beetje geluk vinden we het nest van de dwergmuis. Dat hangt tussen drie rietstengels en ziet er heel kunstig uit. Het is de kleinste muizensoort van Europa die als een aap van rietstengel naar rietstengel springt. Misschien komen we ook wel nesten tegen van vogels die inmiddels weer naar het zuiden zijn vertrokken. Er zijn insecten die rietstengels gebruiken om hun eieren af te zetten. Als je eenmaal weet waar je op moet letten kun je er heel wat vinden.

Jeugdclub de Waterratten kost ¤ 4,50 per keer. Wil je een heel seizoen meedoen (12x) dan betaal je ¤ 45,00. De middag begint bij het bezoekerscentrum dat aan de Kanaaldijk 32a, Landsmeer ligt. Dat is langs het Noord-Hollands Kanaal tegenover Watergang. Trek vooral warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen.

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht. Dit kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 006 44 55. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.