Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Datum: 18 november 2009

Jochem van Gelder presenteert feestelijke opening van vijftiende Ronald McDonald Huis Sinterklaas opent Ronald McDonald Huis Arnhem

Niemand minder dan Sinterklaas zal woensdag 25 november de opening verzorgen van Ronald McDonald Huis Arnhem, een 'thuis ver van huis' voor gezinnen met een kind dat revalideert in Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal.

Een kind met een handicap heeft zijn ouders hard nodig. Dankzij Ronald McDonald Huis Arnhem kunnen ouders dicht bij hun kind blijven als dat in behandeling is in het revalidatiecentrum. Ook broertjes en zusjes kunnen in het Huis logeren.

De feestelijke opening van het Ronald McDonald Huis wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hij spreekt met betrokkenen bij het Huis, onder wie een gezin met een revaliderend kind. Samen met een groep kinderen repeteert hij vervolgens een lied om Sinterklaas mee te verwelkomen. Aan de goedheiligman de eer om Ronald McDonald Huis Arnhem met een ballonnenregen te openen. De opening wordt muzikaal omlijst door het vocaal ensemble van het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG).

Ronald McDonald Huis Arnhem bevindt zich op loopafstand van Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. Het Huis telt drie appartementen, die op te splitsen zijn in zes kamers. Elk appartement heeft een of twee slaapkamers, een keuken en een woonkamer. Daarnaast is in het Huis een speciale Ronald McDonald Huiskamer te vinden, waar gezinnen overdag kunnen verblijven, en zijn er twee 'rustkamers'. In de rustkamers kunnen kinderen en hun ouders tussen de behandelingen door even rusten of slapen. Steeds meer kinderen worden namelijk poliklinisch behandeld. Dat betekent vaak lang wachten en dat vergt energie. Voor de kinderen is er een sport- en spelruimte, een computerruimte en een klein theater.

Alleen dankzij de steun van sponsors en donateurs kon Ronald McDonald Huis Arnhem worden gerealiseerd.

Ronald McDonald Huis Arnhem is het vijftiende Ronald McDonald Huis in Nederland. Ronald McDonald Huizen staan bij alle academische ziekenhuizen, een aantal streekziekenhuizen met een bovenregionale functie, een jeugdpsychiatrische instelling en verschillende revalidatiecentra.