Politie Twente

Persbericht Politie Twente 25 november 2009

Jan Camphuis: 053-4555588

Doodsoorzaak bekent, onderzoek zo goed als afgerond

Enschede

Een team van de politie Twente, dat onderzoek heeft gedaan naar de omstandigheden waaronder een 72-jarige Enschedeer kwam te overlijden, heeft dit onderzoek zo goed als afgerond.

De 72-jarige bleek een natuurlijke dood te zijn gestorven, wel wordt een eventueel causaal verband met de een ruzie die had plaatsgevonden, nader onderzocht. Zoals donderdagavond de 19e november al gemeld, werd de 72-jarige onder verdachte omstandigheden gewond aangetroffen aan de Assinklanden in Enschede. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Sectie op het lichaam van de man heeft nu uitgewezen dat hij aan een acute hartinfarct is overleden.

Duidelijk werd verder dat het slachtoffer aanwezig is geweest in een woning aan de Assinklanden en dat hij daarbij getuige was van een ruzie tussen de 58-jarige bewoner en een 42-jarige bezoeker, ook uit Enschede. De 72-jarige heeft de ruzie proberen te sussen en raakte daarbij zelf gewond aan zijn hoofd en probeerde daarna hulp te halen. De politie werd hierdoor gealarmeerd en het vermoeden bestaat nu dat de commotie en opwinding het slachtoffer teveel is geworden met een hartinfarct als gevolg.

Donderdagavond de 19e november werden de bewoner en de bezoeker aangehouden. Naar aanleiding van het onderzoek is de 58-jarige dinsdag 24 november in vrijheid gesteld. De 42-jarige zal vandaag, woensdag de 25e, bij de Rechter-Commissaris in Almelo worden voorgeleid. (2009054734)