Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 november 2009

Marije Versteeg: 053-4555588

Politieagente mishandeld

Enschede

Dinsdag 24 november is een 25-jarige agente van de Politie Twente mishandeld door een 16-jarig meisje uit Enschede. Zij is in verzekering gesteld.

Omstreeks 15:30 uur reden surveillerende agenten op het Stationsplein. De achterzijde van het Stationsplein staat al enkele maanden bekend als overlastplek. De politie voert daarom op deze plek extra controles uit. Toen de agenten op het Stationsplein reden, zagen zij een bij de politie bekende groep mensen op de overlastplek staan. De agenten verzochten deze mensen van de plek te vertrekken, waarna de agenten door reden. Omstreeks 15:45 reden de agenten weer langs de plek om te kijken of de groep was vertrokken. Dit bleek niet het geval te zijn. De agenten stapten de auto uit en noteerden gegevens van de personen die daar stonden. Eén van de personen, een 16-jarig meisje uit Enschede, werd boos en agressief. Toen de agenten probeerden haar te kalmeren, begon ze te schoppen, te slaan en te krabben. Een 25-jarige agente raakte hierbij gewond.

Assisterende agenten kwamen te hulp, zodat het meisje geboeid kon worden. Ze is meegenomen naar het politiebureau, en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009056274)

Opnieuw met alcohol achter het stuur, rijbewijs kwijt

Almelo

Dinsdag 24 november raakte een 29-jarige man uit Wierden zijn rijbewijs kwijt, nadat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

De man reed dinsdagavond omstreeks 23.00 uur op de Ootmarsumsestraat en reed met zijn auto tegen een lantaarnpaal in de middenberm van de weg. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde, werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze wees 1,0 promille uit. Omdat tegen de man al eerder proces-verbaal is opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol, is zijn rijbewijs ingevorderd. (2009056346)

Twee mannen aangehouden voor manipuleren van geldautomaten

Goor

In de nacht van dinsdag op woensdag 24/25 november, omstreeks middernacht, zijn twee uit Roemenië afkomstige mannen aangehouden omdat zij ervan worden verdacht twee geldautomaten bij een bank aan de Kerkstraat in Goor te hebben gemanipuleerd om te skimmen.

Een getuige zag al fietsend twee mannen bij een geldautomaat aan de Kerkstraat staan. De getuige bleef van een afstand kijken wat de mannen aan het doen waren, waarna het hem duidelijk werd dat er gerommeld werd met de geldautomaat. Thuisgekomen belde de getuige direct de politie, die snel ter plaatse kwam. De twee mannen werden aangehouden. Bij fouillering werd skim-apparatuur gevonden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau. (2009056362)

Man aangehouden voor beledigen agenten

Plaats

Woensdagochtend 25 november omstreeks 00.20 uur is in een horecagelegenheid aan de Laan van Kortrijk in Almelo een 24-jarige Almeloër aangehouden omdat hij politieagenten beledigde.

Omstreeks 00.20 uur werden agenten verzocht langs te gaan in een horecagelegenheid aan de Laan van Kortrijk in Almelo. Hier bevond zich een man die het pand niet wilde verlaten, terwijl hem dit meerdere malen werd verzocht door personeel. De 24-jarige Almeloër werd in eerste instantie aangehouden omdat hij niet op eerste vordering zijn legitimatiebewijs toonde. De agenten vorderden de man diverse malen het pand te verlaten, maar de man bleef lastig en wilde niet weggaan. Toen de man vervolgens de agenten beledigde, hielden de agenten hem aan. Ook in de auto richting het politiebureau bleef de man zich verbaal misdragen en bedreigde een agent. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2009056375)

Controle fietsverlichting

Haaksbergen en Hengelo

Politie Twente controleert de komende periode extra op een juiste fietsverlichting om de veiligheid op de weg te vergroten.

Op dinsdagavond 24 november tussen 18.30 en 21.30 controleerde de politie fietsers op de Goorsestraat in Haaksbergen en op de Lansinkseweg in Hengelo, op het gebruik van een juiste fietsverlichting. Van de 35 gecontroleerde fietsers hadden 9 de fietsverlichting niet in orde. De bekeuringen bedragen E 35 voor personen vanaf 16 jaar en E 18 voor kinderen van 12 t/m 15 jaar.

De politie treedt waarschuwend en adviserend op als een fietser wel verlichting voert, maar niet conform de regelgeving. Met een juiste fietsverlichting kunnen fietsers obstakels op de weg beter zien, terwijl andere verkeersdeelnemers de fietsers beter opmerken. Zorg dus altijd voor een juiste fietsverlichting: niet alleen voor u, ook voor andere verkeersgebruikers!

Aanhouding wegens illegaal vuurwerk

Westerhaar - Vriezenveensewijk

Woensdagmorgen 25 november is omstreeks 01.00 uur een 30-jarige man uit Vroomshoop aangehouden omdat hij in het bezit was van illegaal vuurwerk.

Surveillerende agenten hielden woensdagochtend op de Hoofdweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk een 30-jarige automobilist uit Vroomshoop staande. Bij verdere controle van de auto zagen de agenten door een raam dat er een doos in de achterbak werd vervoerd. Het bleek een doos vol, ongeveer 600 stuks, illegaal vuurwerk te zijn. Het vuurwerk is in beslag genomen. De man is aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009056357)

Vrouw beroofd, de politie zoekt getuigen

Enschede

Een 24-jarige vrouw uit Enschede is dinsdagavond 24 november omstreeks 21.15 uur op de Oliemolensingel beroofd. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouw liep tussen 21.00 en 21.20 uur op de Oliemolensingel, komende vanuit de richting Gronausestraat. Ze werd al enige tijd gevolgd door een man. Ze had zich nog omgedraaid om te vragen waarom de man haar volgde en dat hij daarmee op moest houden. Daarop reageerde de man niet en liep haar voorbij. Ter hoogte van de Lage Bothofstraat pakte de man haar ineens vast en greep naar haar tas. Hij is er met haar mp3-speler en portemonnee vandoor gegaan. De vrouw gaf het volgende signalement op van de dader: . Man van ca. 20-25 jaar oud;
. Negroïde uiterlijk
. Normaal tot tenger postuur;
. Gekleed in een donkere broek, donkere jas met daaronder een roze trui met capuchon; . Witte sportschoenen;
. Zwarte muts.

Een drietal getuigen die het zagen gebeuren, fietsten de man achterna en zagen hem de Oosterbrug oversteken richting Oosterstraat. Daarna verloren ze de man uit het oog. De politie is op zoek naar getuigen die dinsdagavond iets hebben gezien in de buurt van de Oliemolensingel, Lage Bothofstraat en Oosterstraat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Enschede-Noord 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009056324)

Illegale zender ontmanteld

Vasse

Dinsdagochtend 24 november is aan de Kottinkkamp in Vasse een illegale zender in beslag genomen.

Agenten gingen samen met het Agentschap Telecom naar de Kottinkkamp in Vasse, omdat daar vermoedelijk een illegale zender zou zitten. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Zonder verdere problemen is alle apparatuur in beslaggenomen. Tegen de 22-jarige eigenaar uit Vasse, die achter de knoppen zat, zal door het Agentschap Telecom proces-verbaal worden opgemaakt. Hij zond uit onder de naam 'De Papierschnieder'. (2009056126)

---- --