Gemeente Delft

Delft keert ¤ 50,- vergoeding uit voor ziektekostenpremie

Delftenaren met een laag inkomen en een aanvullende verzekering komen in aanmerking voor een vergoeding van ¤ 50,- per persoon. De gemeente Delft vindt het belangrijk dat inwoners van Delft een aanvullende ziektekostenverzekering kunnen betalen. Daarom komt iedere Delftenaar met een inkomen onder 130% van de bijstandsnorm en een aanvullende zorgverzekering, in aanmerking voor een vergoeding van ¤ 50,- (per premiebetalende volwassene).

Om in aanmerking te komen voor deze ¤ 50,- mooet de aanvrager voldoen aan de volgende voorwaarden:
* U bent inwoner van Delft.

* U heeft een inkomen onder 130% van de bijstandsnorm ((kijk voor de bedragen op www.gemeentedelft.info/wiz.
* U heeft een basisverzekerinng en een aanvullende verzekering afgesloten.

De aanvraag moet uiterlijk 31 december 2009 binnen zijn. Wanneer de aanvrager voldoet aan de voorwaarden, ontvangt hij/zij de vergoeding begin 2010 op de rekening.

Iedereen die een AV-Delft verzekering heeft of vorig jaar ook al een vergoeding van ¤ 50,- voor ziektekostenn heeft aangevraagd en ontvangen, krijgt automatisch bericht en dit bedrag uiterlijk 6 december op hun rekening. Zij hoeven zelf niets te doen. Heeft diegene op 7 december 2009 nog geen bericht en betaling ontvangen, dan moet hij/zij alsnog zelf een aanvraag indienen.

Meer informatie
Voor alle voorwaarden en het aanvraagformulier kunt u terecht op de website van de gemeente Delft, www.gemeentedelft.info/wiz.

Belangstellenden kunnen ook langskomen op het Werkplein Delft (Westlandseweg 40) om de ¤ 50,- aan te vragen. De medewerkers van de Klantenservvice helpen bezoekers met het aanvragen. Aanvragers kunnen er vanaf 7 tot uiterlijk 31 december 2009 terecht.

Noot voor de redactie (