Gemeente Beverwijk


Stedenbouwkundig ontwerp Ladder 4/5 in inspraak

De Broekpolder in Beverwijk nadert zijn voltooiing. Het deelpan Ladder 4/5 kan beschouwd worden als het laatste stukje Broekpolder dat bebouwd wordt. Voor dit deelplan is een stedenbouwkundig ontwerp opgesteld en het college brengt dit nu in de inspraak. In het stedenbouwkundig ontwerp worden de woningen en de openbare ruimte op elkaar afgestemd.

Momenteel wordt in het deelplan al gewerkt aan de hoogbouw naast de tunnel Laan der Nederlanden. Dit om te zorgen dat de woningen in de hoog- en laagbouw in dezelfde periode kunnen worden opgeleverd. Naast de woontoren komen er 191 laagbouwwoningen en 11 standplaatsen voor woonwagens. In de meest zuidelijke hoek nabij de A-22 komt een praktijkschool voor de bouw. Na de inspraak kan het plan definitief worden vastgesteld en kan worden begonnen met de verdere realisering van het plandeel.

Het stedenbouwkundig ontwerp ligt van 7 december 2009 tot 8 januari 2010 ter inzage bij de publieksbalies in het Beverwijkse stadskantoor en het Heemskerkse raadhuis.