Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Onder invloed tegen een vluchtheuvel         |

De politie heeft dinsdag 24 november een 51-jarige man uit Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man slingerde over de weg en kwam uiteindelijk op het Westeinde in Harderwijk tegen een vluchtheuvel tot stilstand.


De politie kreeg omstreeks 16:35 uur de melding dat de man over de weg slingerde en tegen meerdere vluchtheuvels was gebotst. Volgens getuigen kwam de man vanuit de richting van de Deventerweg. Hij raakte bij het begin van het Westeinde de vluchtheuvel ter hoogte van de Korhoenlaan en slingerde naar de andere weghelft. Vervolgens slingerde hij een aantal keer van zijn eigen weghelft naar de andere weghelft. Hij reed nog een straatnaambord omver en kwam uiteindelijk op een vluchtheuvel tot stilstand. Bij de komst van de agenten was duidelijk dat de man gedronken had waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 2,8. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De schade aan de vluchtheuvels en de borden worden op de man verhaald.

|     |Nunspeet - Brand verwoest scoutinggebouw                  |

Een uitslaande brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 25 november het scoutinggebouw aan de Elspeterweg in Nunspeet verwoest.


De brand werd omstreeks 01:10 uur gemeld bij de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de brand het hele gebouw verwoestte. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eerder op de avond was er een brand bij een supermarkt aan de Nijverheidsweg. Rond 21.20 uur bleek de overkapping van de winkelwagentjes in brand te staan. De brandweer kon op tijd ingrijpen waardoor de brand niet oversloeg naar het gebouw. Of beide branden met elkaar te maken hebben, wordt onderzocht.

|     |Elburg - Woninginbraak                                    |

Dinsdag 24 november werd er ingebroken in een woning aan de Korenbloem in Elburg. Er werden onder meer sieraden weggenomen.


De inbraak werd omstreeks 21:05 uur ontdekt. Men had een deur geforceerd om binnen te komen en ging er onder meer met sieraden vandoor.

|     |Epe - Man aangehouden in bezit sierdoppen                 |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 25 november een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden op de Korte Kuipersweg in Epe.


De politie kreeg omstreeks 02:00 uur de melding dat een man zich verdacht ophield bij een bus die geparkeerd stond aan de Korte Kuipersweg. Na een post te hebben ingenomen, troffen agenten de man later in de nacht bij de bus. De man kon geen geldige verklaring geven voor zijn aanwezigheid op de parkeerplaats. Daarnaast was hij in het bezit van koperen sierdoppen die op een hek horen. Hierop werd hij aangehouden voor diefstal. De man werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie roept mensen op, die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Korte Kuipersweg, zich te melden via 0900-8844.

|     |Ermelo - Fietskijkdag politiebureau Ermelo                |

Het politieteam van Ermelo houdt zaterdag 28 november a.s. een fietskijkdag bij het politiebureau aan de Hanengewei 67. Gedupeerden zijn welkom om te komen kijken en eventueel een fiets te kopen.


Kijken


Van 09.00 uur tot 12.00 uur kunnen gedupeerden, die de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt, op het bureau komen kijken of hun tweewieler tussen de gevonden exemplaren staat. Wanneer hun fiets wordt aangetroffen wordt deze direct meegegeven.


Kopen

Tijdens hun bezoek kunnen zij als gedupeerde een bod doen op één van de tientallen fietsen die bij het politiebureau gestald staan. De hoogste bieder kan aan het eind van de ochtend die fiets kopen. Kopers dienen altijd aan te tonen dat zij aangifte hebben gedaan.


Einde bericht