Ingezonden persbericht


Persbericht
25 november 2009

Burgemeester Cohen opent Bridges
Nieuw visrestaurant slaat brug tussen Amsterdam en culinaire geschiedenis

Het nieuwe restaurant Bridges, onderdeel van hotel Sofitel Amsterdam The Grand, is op maandag 23 november officieel en geheel in stijl geopend. Bij Bridges draait het om vis (Fins) en wijn (Vins). De eerste verse visvangst arriveerde maandagavond per boot en werd door de Franse chef Aurélien Poirot en zijn witte brigade aan wal geholpen en naar de keuken van Bridges gebracht. Burgemeester Job Cohen en Robert-Jan Woltering, General Manager van The Grand, knipten vervolgens symbolisch een visnet door en verklaarden daarmee het gloednieuwe restaurant voor geopend. Zo'n 300 gasten waren tijdens de opening aanwezig, onder wie Jan des Bouvrie, Joop Braakhekke, Sander Kleinenberg, Cor van Zadelhoff en Cees Dam. De gasten konden het restaurant, de Cocktail Bar, de Raw Bar, de Vinothèque en de compleet gerestylde binnentuin in feestelijke stemming bekijken.

Alle gasten werden voor de gelegenheid gefotografeerd voor de muurschildering 'Vragende Kinderen', in 1949 gemaakt door COBRA-kunstenaar Karel Appel. Het kleuren- en lijnenspel van diezelfde muurschildering van Appel vormde voor de Franse interieurarchitecte Sybille de Margerie de inspiratie voor het ontwerp van het restaurant. Open, toegankelijk, modern en warm tegelijk.

Culinaire bruggen bouwen
Tijdens zijn openingsrede vertelde burgemeester Cohen trots te zijn dat de locatie die tot 1987 in gebruik was als de kantine van het voormalig stadhuis nu onder de naam Bridges dient als plek waar gasten culinair kunnen genieten. Robert-Jan Woltering voegde daaraan toe dat de keuken van Bridges een brug slaat tussen Franse en Nederlandse culinaire traditie: Hollandse verse vis, bereid met een Franse twist. Sommelier Hans Tuin schenkt de bijpassende wijnen van zijn vernieuwde wijnkaart en restaurantmanager Jos van Hunen zorgt met zijn team voor een uitmuntende service.

The Grand: de geschiedenis en de keuken van een legende Tijdens de officiële opening van Bridges is het eerste exemplaar van de culinaire uitgave van 'The Grand' De geschiedenis en de keuken van een legende door chef Aurélien Poirot en General Manager Robert-Jan Woltering gepresenteerd aan burgemeester Cohen. Het boek slaat een brug tussen vijf eeuwen Amsterdamse geschiedenis en vijf eeuwen Nederlandse culinaire geschiedenis. Dit alles compleet 'revisited' door chef Aurélien Poirot, die in dit boek 30 recepten opnieuw heeft geïnterpreteerd.

ISBN: 978 90 8989 136 5
Auteur: Lise Goeman Borgesius
Beeld: Quinten de Lange
Prijs: ¤ 29,95

FACTS & FIGURES

Bridges
Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam

Valet Parking mogelijk

Openingstijden
Ontbijt dagelijks van 06:30 - 10:30 uur, op zaterdag en zondag tot 11:00 uur Lunch dagelijks van 12:00 - 15:00 uur, op zaterdag gesloten en op zondag vanaf 12:30 uur Diner dagelijks van 18:00 - 23:00 uur

Bridges Raw Bar
Dagelijks 12:00 - 24:00 uur

Bridges Bar
Zo - do: 08:00 - 01:00 uur
Vrij - za: 08:00 - 03:00 uur

Overige informatie
Menukaarten Nederlands, Engels en Frans
Gesproken talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans Parkeren Valet Parking
Roken In de binnentuin
Keuken Verse vis, biologische groenten, Franse twist Chef de cuisine Aurélien Poirot
Sommelier Hans Tuin
Restaurantmanager Jos van Hunen

www.bridgesrestaurant.nl