Stichting Bouw Research

Op naar zes klinieken voor Oeganda - doe mee aan onze eindsprint!

25 november 2009

De sponsoring van SBR voor de bouw van medische klinieken in Oeganda heeft tot nu toe circa 40.000 euro opgeleverd. "Een prachtig bedrag, waarmee vier klinieken kunnen worden gebouwd. Maar ons doel voor 2009 is minimaal vijf, en liefst zelfs zes klinieken. Een doel dat zeer zeker haalbaar is. Daarom roepen we de bouw en vastgoed nog één keer op: Steun ons initiatief!", aldus SBR-directeur ir. Jack de Leeuw.

Eén kliniek kost 10.000 euro

SBR startte deze sponsoring in het kader van zijn 50-jarig jubileum. Eén kliniek kost 10.000 euro. Daarvoor wordt een gebouw neergezet en kunnen twee verpleegkundigen uit de eigen regio aan de slag. De Leeuw: "Zo brengen we medische hulp binnen handbereik. Iets wat hard nodig is, getuige het wrange feit dat in Oeganda nog dagelijks mensen onnodig sterven aan ziektes die gemakkelijk te voorkomen zijn!"

Wat is er al ondernomen?

Diverse relaties uit de bouw hebben al een duit in het zakje gedaan, onder andere naar aanleiding van de Nieuwjaarsbijeenkomst 2009, advertenties in relatiemagazine B+ en sponsoring door een aantal SBR-personeelsleden en relaties die in september meededen aan de AD-bedrijvenloop. Personeelsleden lieten zich ook individueel sponsoren, bijvoorbeeld als deelnemer aan de Nijmeegse 4-daagse. Daarnaast leveren alle medewerkers van SBR dit jaar hun kerstpakket in.

Doet u mee aan onze eindsprint?

Maar zoals gezegd zijn we er nog niet. En het jaar is bijna om.Tijd dus voor een eindsprint. Heeft u nog niet bijgedragen? Dan hopen wij van harte dat u dat alsnog gaat doen. Iedere donatie is zeer welkom en betekent straks een wereld van verschil voor de mensen in Oeganda! Maak uw bijdrage over naar bankrekening 43.00.67.836 (ABN AMRO) ten name van SBR Rotterdam o.v.v. Oeganda.

Meer weten over de achtergrond van dit project? Kijk op onze jubileumwebsite.

Alvast heel hartelijk dank namens alle kinderen in Oeganda!