Gemeente Delft

Delftse binnenstad klaar voor feestdagen

De afgelopen tijd heeft de gemeente Delft in het kader van de autoluwe binnenstad, hard gewerkt aan de herinrichting van diverse straten. De werkzaamheden zijn volgens de afspraak met de ondernemers, ruim voor de drukke decembermaand afgerond.

Het gaat om de herinrichting van de straten Gasthuislaan, Nieuwe Langendijk en de Oude Delft. Daarnaast zijn er bomen geplant in de Kruisstraat. Een duidelijke verandering bij de herinrichting van de straten is dat er geen trottoirs meer zijn. De straten binnen autoluwplus zijn op één niveau. Hierdoor oogt de bestrating ruimer en rustiger.

Het autoluwplusgebied is in principe voor de wandelaars. Fietsers en auto's mogen er wel in maar moeten de voetganger voorrang geven. Het autoluwplusregiem op de Oude Delft wordt ingevoerd nadat de Koepoortgarage is opgeleverd.

De autoluwe binnenstad is een van de speerpunten van de gemeente Delft. Doel van het beleid is een verbetering van het verblijfsklimaat voor bewoners en bezoekers. Ook krijgt het economisch functioneren een impuls doordat een aaneengesloten autoluw winkelgebied ontstaat. De parkeerplaatsen zijn in garages aan de randen van de binnenstad gesitueerd.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft