Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Topdrukte tijdens StoereMeidenDag van PCC Oosterhout

Rode blosjes van de inspanning, opperste concentratie, maar ook gegiechel en heel veel plezier bij de ruim tweehonderd meisjes van groep 8, die zich hadden aangemeld voor de StoereMeidenDag van PCC Oosterhout. Op de stormachtige ochtend van woensdag 25 november verzamelden de meisjes, die afkomstig waren van basisscholen in Alkmaar en de ruime regio, zich een beetje zenuwachtig in de grote hal van de school. Daar werden ze ontvangen en kort toegesproken door Johan Dekker, directeur van de onderbouwvestiging. Al snel vertrokken ze in groepjes naar de grote techniekhal van de school., waar ze allemaal deelnamen aan drie workshops, variërend van het zelf bereiden van lipgloss, elektriciteit aansluiten, een autoband verwisselen, folders ontwerpen, tot metselen en metaal bewerken. 's Middags konden enkele tientallen tweedejaars vmbo-meisjes 'speed daten' met vrouwen uit technische beroepen. De meisjes, afkomstig van de verschillende PCC-vestigingen maar ook van de Adriaan Roland Holstschool in Bergen, vroegen de vrouwelijke rolmodellen met banen als testmanager of business consultant het hemd van het lijf over hoe het is om als vrouw te werken in de techniek.

PCC Oosterhout startte dit jaar met de nu al zeer populaire nieuwe opleiding Vakcollege Techniek. Deze zesjarige vmbo/mbo-combinatie die voor 30% uit praktijk bestaat, leidt de leerling in samenwerking met het plaatselijke bedrijfsleven op tot vakvrouw of vakman. De bedoeling van de StoereMeidenDag is dan om ook meisjes te interesseren voor een technische beroepsopleiding.

*) De ruim tweehonderd meisjes van groep waren afkomstig uit: Akersloot, Bergen, Bergen, Broek op Langendijk, Burgerbrug, Camperduin, Castricum, De Rijp, Driehuizen, Egmond aan de Hoef, Groet, Heerhugowaard, Heiloo, Limmen, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Oostgraftdijk, Oudorp, Petten, Schoorl, Stompetoren, Waarland, Warmenhuizen, Zuid-Scharwoude en Zuid-Schermer.