Persuitnodiging: Minister-president Peeters lanceert het Vlaams Ondernemerschapsbevorderend Netwerk (VON)

25/11/2009 15:31

Vlaamse Overheid

Minister-president Kris Peeters lanceert op vrijdag 27 november het Vlaams Ondernemerschapsbevorderend Netwerk (VON) van het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid. Het VON is een online verzamelplaats voor informatie rond gesubsidieerde projecten gecombineerd met interactieve functionaliteiten. Minister-president Kris Peeters zal de belangrijke nieuwe accenten van zijn beleidsnota toelichten en een nieuwe oproep lanceren voor ondernemerschapsprojecten.

Het Agentschap Ondernemen ijvert naar meer en beter ondernemerschap. Daarmee komt het tegemoet aan het beleidsaccent 'open ondernemen' van Kris Peeters, Vlaams minister-president. Het Agentschap Ondernemen treedt daarbij op als regisseur en vertrouwt de concrete dienstverlening aan ondernemers toe aan de actoren op het terrein. In dat kader werden initiatieven zoals de brugprojecten economie - onderwijs, de oproepen ondernemerschap en de peterschapsprojecten in het leven geroepen.

Sinds 2008 organiseert het agentschap fysieke netwerksessies voor organisatoren van de hiervoor genoemde projecten. Er bleek echter ook nood te zijn aan een online communicatieplatform om kennis en ervaring uit te wisselen.

Daarom werd het Vlaams Ondernemerschapsbevorderend Netwerk (VON) ontwikkeld. Het is een online platform met tal van functionaliteiten. Zo kunnen organisaties bijvoorbeeld zelf hun gesubsidieerde projecten publiceren en beheren. Wie met een vraag zit, kan deze via de website aan het netwerk stellen. Daarnaast bevat de databank ook contactgegevens van personen die ervaring hebben met het organiseren van projecten.

De website houdt u op de hoogte van het laatste nieuws rond ondernemerschap. Dit niet alleen via eigen publicaties maar ook via berichten van andere websites die op het VON gepubliceerd worden. Interessante interne en externe evenementen zijn beschikbaar via de geïntegreerde kalender. Ten slotte is de website ook de verzamelplaats voor alle documenten met betrekking tot het VON en de verschillende steunmaatregelen.

De informatie op de website is voor iedereen toegankelijk. Het is dus de ideale plek voor organisaties die zelf een project willen opstarten om inspiratie op te doen en eventuele partners te vinden.

De website www.vononline.be zal na de lancering op 27 november actief zijn.

------------------------------------------------ Lancering VON-platform

Datum: 27 november2009 - 15:30 uur

Plaats: Lamot, congres- en erfgoedcentrum Van Beethovenstraat 8/10 2800 Mechelen

Het volledige programma vindt u op http://bit.ly/uitnodiging_VONonline .

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel