Ingezonden persbericht


Persbericht
De Telefoongids BV viert lustrum Boeken voor Boeken project In 5 jaar haalden kinderen ruim 300.000 telefoongidsen op voor nieuwe leesboeken


· Lustrum start voor samenwerking De Telefoongids BV en Stichting Lezen
· Meer dan 62.000 euro opgehaald voor leesboeken
· Ruim 180 basisscholen hebben tot nu toe deelgenomen

Amsterdam, 25 november 2009 - Vandaag viert De Telefoongids BV, uitgever van De Telefoongids & Gouden Gids, het 5-jarig bestaan van het Boeken voor Boeken project, waarbij kinderen van basisscholen oude telefoongidsen inzamelen voor nieuwe leesboeken. Het project is al jarenlang een groot succes en dit is vandaag feestelijk gevierd. De viering is tevens het startschot van een samenwerking van De Telefoongids BV met Stichting Lezen. Met dit langlopende project wil De Telefoongids BV zowel het hergebruik van oud papier als lezen onder kinderen stimuleren.

In aanwezigheid van schrijfster Anke Kranendonk en Stichting Lezen vond de lustrumviering vandaag plaats op de Immanuelschool in Boskoop. De school stortte zich vol overgave op de inzameling en ontving een cheque van 500 euro die zij aan leesboeken kunnen besteden. Hiermee is de Immanuelschool de 188ste school die meedoet aan het Boeken voor Boeken project van De Telefoongids BV.

Kim Hiddink van De Telefoongids BV zegt: "We zijn blij dat het Boeken voor Boeken project zo'n succes is. Hiermee kunnen we het belang van papierrecycling onder de aandacht brengen en het lezen bij kinderen bevorderen. Ik ben dan ook verheugd dat we door de jaren heen totaal al ruim 62.000 euro hebben uitgereikt voor kinderboeken. Daarnaast kijken we ernaar uit de handen ineen te slaan met Stichting Lezen om dit project nog verder uit te breiden."

"Wij steunen dit initiatief van De Telefoongids BV. Het is een goed voorbeeld van hoe een organisatie op creatieve wijze het lezen onder kinderen kan bevorderen. Ook zorgt de actie voor uitbreiding van het aanbod van boeken in de schoolbibliotheek. Graag geven wij samen met De Telefoongids BV verdere invulling aan het Boeken voor Boeken project", aldus Gerlien van Dalen, directeur van Stichting Lezen.

Immanuelschool te Boskoop
"Sinds 15 oktober hebben de kinderen werkelijk bij elk huis in Boskoop aangebeld om de oude gidsen in te zamelen. We hebben een mooi bedrag opgehaald en gaan hiervoor nieuwe leesboeken uitzoeken" aldus Cees de Graaf, directeur van de Immanuelschool te Boskoop. Naast het uitgekeerde bedrag van 500 euro, loofde De Telefoongids BV aan de school ook nog een grote witte 'Timmie' zitzak uit.

Meer informatie over het Boeken voor Boeken project van De Telefoongids BV en een aanmeldingsformulier voor scholen vindt u op www.boekenvoorboeken.nl.

Over De Telefoongids Holding BV
De Telefoongids Holding BV heeft ruim duizend medewerkers en bestaat uit meerdere business units en merken waaronder; De Telefoongids BV (De Telefoongids & Gouden Gids), LokaalTotaal (lokale gidsen), Suurland Outdoor BV (stadsplattegronden), City & Tourist Promotions BV (gemeentegidsen), Scoot Media (affiliate marketing) en ClearSense (online marketing). Ook gaat De Telefoongids Holding BV regelmatig strategische allianties aan met innovatieve partners zoals Iens en Werkspot.

Over De Telefoongids BV
De Telefoongids BV is hét innovatieve multimediale bedrijf op het gebied van zoek- en vindgemak. Als uitgever van De Telefoongids & Gouden Gids maakt het particulieren, bedrijven, producten en diensten in Nederland makkelijk vindbaar. Het bedrijf beschikt over de meest complete, directe en relevante database in Nederland te gebruiken via internet, telefonie, mobiel internet en print. Met deze database is De Telefoongids BV leider in het zoeken en vinden van lokale partijen en het genereren van leads. Maandelijks raadplegen minimaal 10 miljoen unieke gebruikers in Nederlanders deze database: de website van De Telefoongids & Gouden Gids heeft per maand 6,9 miljoen unieke bezoekers en staat in de top 10 van de meest bezochte sites in Nederland1. De database telt 1,2 miljoen unieke gebruikers via mobiel. Daarnaast wordt de papieren gids2 elke maand door ruim 6 miljoen unieke bezoeken geraadpleegd. De informatie is ook te vinden via Finnu (Windows Live Messenger), 'nummerinformatiedienst 1888', 'SMS1313', 'De Telefoongids Mobiel', 'Zoek & Vind' op de Apple iPhone, de Siemens huistelefoon en KPN Op Weg (navigatie). Het bedrijf maakt onderdeel uit van De Telefoongids Holding BV in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: http://over.detelefoongids.nl/onsbedrijf.html
1) Multiscope 2008

2) (TNS-NIPO monitor 2007/2008)

Meer informatie over De Telefoongids is te vinden op: www.detelefoongids.nl.

Voor hoog resolutie beeldmateriaal: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=54