Ingezonden persbericht


JUMBO ROSMALEN OPEN TOT NADER BERICHT
Overname Super de Boer biedt nieuwe mogelijkheden

Jumbo Rosmalen aan de Graafsebaan moet binnenkort definitief de deuren sluiten. Dat heeft de Raad van State besloten in het beroep dat Jumbo Supermarkten tegen een eerdere uitspraak van de rechtbank 's-Hertogenbosch had aangespannen in de juridische procedure rondom de vergunningverlening aan de Brabantse vestiging. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep meer mogelijk. Hierdoor komt er definitief een einde aan de succesvolle vestiging van Jumbo in Rosmalen aan de Graafsebaan. Deze winkel biedt werkgelegenheid aan 200 medewerkers. Wekelijks doen daar 12.000 klanten hun boodschappen.

Jumbo Supermarkten zal er alles aan doen om een nieuwe vestiging in Rosmalen te openen, zodat klanten en medewerkers geen hinder ondervinden van de sluiting. De afrondende fase van de overname van Super de Boer biedt hierin goede mogelijkheden. Algemeen directeur Frits van Eerd: "De uitspraak van de Raad van State is hard aangekomen, maar we respecteren de beslissing van de rechter. We hebben samen met het team heel hard gewerkt en geïnvesteerd om de winkel open te houden. De komende tijd zullen we gebruiken om terug te komen in Rosmalen. De deal met Super de Boer biedt goede kansen om dit waar te maken."

Het college van Burgemeester en Wethouders beslist binnenkort over de termijn waarop Jumbo Rosmalen wordt gesloten.

In 2005 verleende de gemeente 's-Hertogenbosch Jumbo schriftelijke vergunning om de vestiging aan de Graafsebaan in Rosmalen te openen. Kort na de opening spande onder andere Albert Heijn een procedure aan met als doel de sluiting van de nieuwe zeer succesvolle Jumbovestiging te forceren. Deze zou in strijd zijn met het bestemmingsplan. De procedure werd ondersteund door een omwonende. De rechtbank 's-Hertogenbosch oordeelde op 26 maart 2009 dat de gemeente de vergunning mag intrekken. Jumbo bleef het daarmee niet eens en ging in beroep bij de Raad van State, het hoogste rechtssprekende orgaan in het bestuursrecht.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid. Inmiddels heeft Jumbo 128 winkels, verspreid over het hele land. Het is de bedoeling dat dit aantal de komende jaren nog flink wordt uitgebreid. Het familiebedrijf wordt regelmatig onderscheiden met prijzen van leveranciers, klanten en producenten.

Noot voor de redactie -