Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 24 november 2009

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Beoordeling veiligheidsrapport FMC Chemicals BV, Oosterhorn 14 RvdM te Delfzijl
1. De beoordeling Veiligheidsrapport FMC Chemicals Netherlands BV Oosterhorn 14 te Farmsum vast te stellen
2. FMC en de wettelijke adviseurs van dit besluit in kennis te stellen
3. dit besluit overeenkomstig het BRZO'99 bekend te maken en ter inzage te leggen.
2 Verordening Toeristenbelasting 2010 JB De raad voor te stellen de "Verordening op de heffing en de invordering van Toeristenbelasting 2010"vast te stellen.
3 Normenkader 2009 JB Het normenkader 2009 vaststellen en ter kennisname aanbieden aan de gemeenteraad.
4 Legesverordening 2010 JB De raad voor te stellen tot het vaststellen van de "Verordening op de heffing en de invordering van leges 2010".
5 Toekomstperspectief detailhandelsvoorzieningen Delfzijl JB 1. Instemmen met de offerte en gunnen aan Broekhuis Rijs Advisering
2. de kosten 9.625,00 ten laste brengen van het p roduct Stads-

en dorpsontwikkeling.
6 Subsidie project boodschappenplusbus TvdV 1. het project `boodschappenplusbus' subsidiëren voor 7.500,- 2. voor dit bedrag dekking vinden onder de post Wmo projecten. 7 Inrichting steunstee TvdV 1. Onder voorwaarden garant staan voor de inrichtingskosten voor steunstee Spijk en Woldendorp
2. indien nodig aan de raad vragen de reserve steunstee te benutten voor deze inrichtingskosten
3. een voorschot verlenen van 5.000,- aan de SW&D voor de

inrichting van steunstee Spijk
4. dit voorschot onder voorwaarden te verlenen.
8 Actualisatie doelgroepdefinitie VVE TvdV In te stemmen met de actualisatie van de doelgroepdefinitie met betrekking tot voor- en vroegschoolse educatie.
9 Jaarrekening 2008 van SBO de Delta TvdV 1. de jaarrekening 2008 van instelling voor Speciaal Onderwijs te Appingedam ter kennisgeving aan te nemen.
2. de jaarrekening 2008 ter kennisgeving naar de raad te sturen.

10 Het vervangen van de oude bepaling inzake subsidieverrekening in TvdV de beleidsregel ASV onderdeel Welzijn door een nieuwe bepaling in de beleidsregel ASV onderdeel Algemeen.
1. De oude bepaling inzake subsidieverrekening in de beleidsregel ASV onderdeel Welzijn intrekken en vervangen door een nieuwe bepaling in de beleidsregel ASV onderdeel Algemeen. 2. De intrekking en vervanging met toelichting publiceren in de Eemsbode per 1 januari 2010 in werking te laten treden en plaatsen op de website van de gemeente.

---- --