Ingezonden persbericht


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht

VVD Rotterdam: duidelijkheid gewenst voor bewoners Zalmhaven

Rotterdam, 25 november: De Rotterdamse VVD-fractie betreurt de vertraging in de besluitvorming rond het nieuwbouwproject in de Zalmhaven. De bespreking in de raadscommissie ESMV moest als gevolg van tijdgebrek worden doorgeschoven naar een later tijdstip. Volgens de liberalen een gemiste kans om de omwonenden duidelijkheid te verschaffen over de ontwikkelingen in hun wijk.

In het Scheepvaartkwartier wordt een nieuw woon/kantoorpand gebouwd. De VVD is niet tegen de bouw van een nieuwe toren; het laatste voorstel vanuit het college van B&W past qua formaat echter niet binnen de plangrenzen.

"Een hoogbouwtoren kan een aanwinst zijn voor de Zalmhaven. Maar de VVD is tegen een enorm gebouw in de wijk," aldus fractievoorzitter Jeannette Baljeu. De VVD zal het College vragen waarom met name het kantorencomplex zo groot moet worden. Tevens zullen de liberalen erop aandringen zo spoedig mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de daadwerkelijke bebouwing. Baljeu: "Daar hebben ook de omwonenden recht op!"

Met betrekking tot de verkeersafwikkeling in de wijk, hebben de bewoners van het Scheepvaartkwartier een onderzoek laten uitvoeren. Ook de VVD had de wethouder al eerder om een onderzoek gevraagd. De uitkomsten van deze twee onderzoeken spreken elkaar tegen. De VVD wil hier graag duidelijkheid over hebben: de bereikbaarheid van de wijk is een absolute voorwaarde voor de VVD.