Ingezonden persbericht


PERSREACTIE
Leidschendam, 25 november 2009

Schoenenbranche tegen antidumpheffingen

De Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Schoenen (VGS) is verheugd dat het ministerie van Economische Zaken tegen het voortzetten van de antidumpingheffingen op leren schoenen uit China en Vietnam heeft gestemd.

Deze heffingen zijn enkele jaren geleden door de Europese Commissie opgelegd op verzoek van schoenfabrikanten uit Spanje en Italië. Hoewel de Europese Commissie haar uiterste best blijft doen de heffingen te handhaven, heeft een meerderheid van de lidstaten, waaronder Nederland, tegen gestemd. Eind december stemt de Raad van Ministers in Brussel.

Linda Herkemij, secretaris VGS: "Europese producenten leveren over het algemeen voor een duurder marktsegment dan producenten uit China en Vietnam. Hierdoor kan niet gesproken worden over oneerlijke concurrentie. De stortvloed aan protectieheffingen maken de producten van buiten de Europese Unie onnodig duur. De consument is hiervan de dupe."

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) is een overkoepelende werkgeversorganisatie. De bij de RND - via de brancheverenigingen - aangesloten detailhandelsondernemingen vertegenwoordigen ruim 20.000 vestigingen, 300.000 werknemers en een jaarlijkse omzet van 40 miljard. De RND behartigt de gemeenschappelijke economische en sociale belangen van zijn leden.