Gemeente Leidschendam-Voorburg


Leidschendam-Voorburg koploper aardgaswagens

wethouder Beimers ontvangt de sleutel voor een van de nieuwe auto's 25 november 2009 - De gemeente Leidschendam-Voorburg loopt voorop als het gaat om het gebruik van aardgas voor bedrijfswagens. Met de oplevering van het 23e aardgasvoertuig rijdt eenderde deel van het gemeentelijk wagenpark op deze schone brandstof. In 2013 ligt het percentage op ruim 82.

Milieuwethouder Eppe Beimers kreeg deze maand de sleutels van deze laatste aanwinst uit handen van Gorrit-Jan Blonk, algemeen directeur van autodealer Wittebrug.

Milieuvriendelijk
De gemeente beheert 69 bedrijfsvoertuigen die in gebruik zijn bij diverse afdelingen. Met de levering van de laatste aardgasauto van dit jaar rijdt eenderde van de gemeentelijke bedrijfswagens op aardgas. Aardgas is momenteel de schoonste brandstof voor voertuigen; hiermee wordt de grootste reductie van de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen bereikt.

Komende jaren vervangt de gemeente nog meer (diesel)voertuigen door aardgaswagens. In 2013 is de gemeente met 83 procent van de gemeentelijke bedrijfswagens overgestapt op aardgas.

De gemeente wil met schonere bedrijfsvoertuigen bijdragen aan een betere lokale luchtkwaliteit en een voorbeeldfunctie vervullen voor andere organisaties en bedrijven.