Gemeente Zwolle

Zicht op revitalisering buitengebied

Datum uitgave persbericht: 11/24/2009

Aan de Holthagen kan de kwaliteit van het buitengebied verbeterd worden door het slopen van ontsierende schuren, het herstellen van een karakteristieke schuur en het bijbouwen van twee kleinere wooneenheden. Bovendien komt er een plan om de omgeving opnieuw in te richten. Burgemeester en wethouders willen meewerken aan de ontwikkeling, die onder de regeling Rood Voor Rood valt.

Rood voor Rood

Rood Voor Rood is een regeling waarbij een flinke hoeveelheid landschapontsierende bebouwing vervangen kan worden door ontwikkelingen die de ruimtelijke kwaliteit verbeteren en de vitaliteit van het buitengebied versterken.

Holthagen

Aan de Holthagen kan meer dan 1300 vierkante meter aan stallen, schuren, erf, putten en fundamenten gesloopt worden. Een bestaande, karakteristieke schuur ter plekke kan dan een functie krijgen als woning met atelier. Die opzet past ook binnen de regeling Vrijkomende Agrarische Bedrijfsbebouwing. Uit de opbrengsten van de nieuwe wooneenheden wordt nog een inrichtingsplan betaald. Zo komt er een fiets- en wandelpad en worden een moestuin en boomgaard aangelegd. Om de plannen te realiseren wordt een nieuw bestemmingsplan voor het gebied opgesteld.

Bron: Afdeling communicatie
Datum van 25-11-2009 tot 24-12-2009