Dura Vermeer

Hoofddorp - 25 november 2009

CO2-uitstoot Divisie Infra met 3,2% afgenomen

Dura Vermeer Divisie Infra berekent en publiceert halfjaarlijks de CO2-emissies van haar grootste energiestromen om de voortgang op de reductiedoelstellingen te monitoren.

Uit de carbon footprint van Divisie Infra over 2008 is gebleken dat bijna driekwart van de CO2-emissies afkomstig is van brandstof (aardgas) 37%, zakenauto's (35%) en zakelijk vervoer privé auto's (4%). Deze energiestromen waren in het eerste halfjaar van 2008 verantwoordelijk voor een uitstoot van 8.508 ton CO2 en in het eerste halfjaar van 2009 voor een uitstoot van 8.234 ton CO2. Dit betekent een afname van 3.2%.

Trends in het energieverbruik
Deze vermindering kan onder andere verklaard worden door de investering in nieuw- en verbouw van onderdelen van de asfaltcentrales (zoals vernieuwing van opslagtanks en overkapping van grondstoffen) en de afname van het aantal medewerkers in dienst die gebruik maken van privé auto''s.

Carbon footprint Divisie Infra in 2008
De carbon footprint van Dura Vermeer Divisie Infra geeft weer hoeveel CO2-emissies de divisie infra uitstoot in het kalenderjaar 2008. De carbon footprint is een maat voor de emissie van CO2 als gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals transport en productieprocessen, De totale CO2-uitstoot van Dura Vermeer Divisie Infra bedroeg in 2008 22,097 ton. Dit getal is het uitgangspunt voor het monitoren van de voortgang op de reductiedoelstellingen.

Energiebeleid en reductiedoelstellingen Divisie Infra Dura Vermeer Groep wil een actieve bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering door het reduceren van CO2 emissies. Om invulling te geven aan het beleid van Dura Vermeer Groep heeft Dura Vermeer Divisie Infra zich tot doel gesteld om in 2012 haar energieverbruik met 10% te verminderen ten opzichte van 2008.

Meer lezen en weten over het energiebeleid en initiatieven van Dura Vermeer? Bekijk hier de informatie op de corporate website.