Nederland geeft 27.683 maal de Roe aan Dirk Scheringa


BREDA, 20091125 -- Op www.deroe.nl is de strijd begonnen. Het Nederlandse volk kan de gehele Sinterklaasperiode zélf de roe uitdelen. Het lijkt erop alsof Nederland het massaal op één bekende Nederlander gemunt heeft: Dirk Scheringa.

Dirk Scheringa staat met stip op nummer 1 om de roe te ontvangen. Tot op heden hebben al 27.683 Nederlanders de roe aan Scheringa gegeven. Ook Patricia Paay is niet zo geliefd bij het Nederlandse volk. Met 23.429 stemmen staat zij op de tweede plaats. Gordon heeft het ook zwaar te verduren. Nederland geeft hem maar liefst 21.504 maal de roe.

Wie krijgt de Roe van 2009?
De strijd is nog niet gestreden. Tot en met 5 december kan het Nederlandse publiek zijn stem uitbrengen en bepalen welke BN'er de Roe van 2009 verdient. Ook bekende Nederlanders zoals Jan Peter Balkenende, Rita Verdonk, Geert Wilders, Piet Paulusma, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Sipke Jan Bousema, Tim Kuik en Willem-Alexander hebben al vele malen de roe gekregen van Nederland. De grote vraag blijft nu: "Is de Roe van 2009 écht voor Dirk Scheringa, of komt hier nog verandering in?".

Hoe kan Nederland de roe uitdelen?
Elke Nederlander kan zijn stem uitbrengen op de BN'er waarvan men vindt dat hij/zij de Roe van 2009 verdient. Elke Nederlander kan maar één maal stemmen. Stemmen doet men simpel, en gratis, op www.deroe.nl. De BN'er met het hoogste aantal stemmen krijgt de Roe van 2009!

Ook kan men de roe geven aan een vriend, vriendin, familielid of kennis. Zodra men iemand opgeeft om de roe te ontvangen, zal diegene een e-mailbericht ontvangen. Hierin zal hij of zij te zien krijgen dat de Sint zijn Pieterbazen erop uit stuurt om dit persoon te vinden. Sinterklaas wilt hem/haar namelijk graag een persoonlijke waarschuwing geven.