Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* November

Prinses Máxima bezoekt 26 november 2009 projecten en werkconferentie van Music Matters

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt donderdagmiddag 26 november twee projecten en een werkconferentie van de stichting Music Matters in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven.

De stichting heeft als doel om kinderen en jongeren met elkaar in contact te brengen door het maken van muziek. De gemeente Rotterdam, kunstinstellingen, scholen en het bedrijfsleven zetten zich hiervoor in. In oktober 2007 was Prinses Máxima aanwezig bij de startbijeenkomst van Music Matters.

Het werkbezoek van de Prinses start in Bospolder met het bijwonen van muzieklessen van het 'Community Orchestra', een wijkorkest met kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In Schiemond is Prinses Máxima aanwezig bij het eindoptreden van het Groot Schoolorkest Delfshaven. In het orkest zitten leerlingen van vier basisscholen en blazers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Aan het einde van het bezoek woont de Prinses een deel van een werkconferentie bij in buurthuis Schiemond. Tijdens de conferentie worden de onderzoeksresultaten van de projecten van Music Matters gepresenteerd en spreekt wethouder Grashoff over het cultuurparticipatiebeleid in Rotterdam.

6 november 2009


* © RVD