Gemeente 's-Hertogenbosch

09-11-2009
Sportdebat politici en vertegenwoordigers sport

Betekenis van het Olympisch plan voor de gemeente 's-Hertogenbosch

Op 26 november aanstaande organiseert de gemeente een lokaal sportdebat. Doel van de bijeenkomst is om lokale politici te laten debatteren met vertegenwoordigers van de lokale sport over de kansen voor de sport voor de komende collegeperiode 2010 - 2014. Het thema van het debat is de betekenis van het Olympisch Plan 2028 voor de gemeente 's-Hertogenbosch. Het sportdebat vindt plaats in Perron 3 in Rosmalen.

Door middel van een aantal prikkelende stellingen gaan vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen en vertegenwoordigers van de lokale sport (sportverenigingen, brede scholen, cultuur- en welzijnsorganisaties, bedrijfsleven, etc.) met elkaar in discussie. Het doel hiervan is om meer inzicht te krijgen in de sportieve standpunten van de verschillende politieke partijen in en de kansen die de sport biedt om tot lokale vernieuwing in te komen.

De juryvoorzitter van het debat is voormalig staatssecretaris mevrouw Clémence Ross. Zij geeft haar visie op het debat en bepaalt aan het einde van de bijeenkomst wie de beste debater is. Het debat zal worden geleid door Elsemieke Havenga.

Gemeenteraadsverkiezingen 2010
Dit debat is er een in een reeks van sportdebatten die, in aanloop naar de gemeenteraads-verkiezingen op 3 maart 2010, verspreid door Nederland worden georganiseerd. De debatten zijn een initiatief van nationale sportkoepel NOC*NSF, het Nationaal Instituut Sport en Bewegen (NISB) en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Sport kan een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, zoals thema's als integratie, de economische crisis en gezondheid. Sport kan door gemeenten worden ingezet als vliegwiel voor lokale vernieuwing.