IJssellandziekenhuis

9 November 2009

Maak op 26 november kennis met de rookstoppoli van het IJsselland Ziekenhuis

Roken is een ernstige verslaving en kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Gelukkig lukt het zo'n honderdduizend Nederlanders elk jaar weer om te stoppen met roken en dit vol te houden!

Op donderdag 26 november 2009 organiseert het begeleidingsteam van de rookstoppoli van het IJsselland Ziekenhuis op de locatie in Nesselande een regionale "stoppen met roken dag." Belangstellenden die echt willen stoppen kunnen zich voor een kennismaking met de rookstoppoli van te voren aanmelden bij de afdeling Patiëntenvoorlichting. Er zijn totaal 45 plaatsen beschikbaar.

Op deze dag wordt een longfoto gemaakt en een longfunctietest gedaan en heeft de deelnemer een kort gesprek met een consulent en een longarts.

Het begeleidingsteam van de rookstoppoli bestaat uit longartsen, specialistische longverpleegkundigen en een klinisch psycholoog of mental coach. Het IJsselland team organiseert deze thema activiteit in de polikliniek in Rotterdam Nesselande op individuele basis. Tijdens uw afspraak krijgt u een longfoto en longfunctietest die door de longarts worden beoordeeld. Vervolgens heeft u een gesprek met een rookstopconsulent en daarna bespreekt de longarts de foto en de longtest met u.

Omdat u onder de begeleiding van het team op medische indicatie stopt, heeft u recht op vergoeding van uw behandeling door uw zorgverzekeraar. Niet inbegrepen hierbij zijn eventuele hulpmiddelen, zoals geneesmiddelen. U kunt hierover vooraf contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar om hiernaar te informeren.

Het aantal afspraken op deze kennismakingsdag is beperkt, dus wees er snel bij. U kunt zich aanmelden bij de afdeling Patiëntenvoorlichting op telefoonnummer 010 - 258 5137, op werkdagen tussen 10.00 en 16.30 uur.

Polikliniek Nesselande van het IJsselland Ziekenhuis bevindt zich in multifunctioneel centrum De Kristal, aan de Cypruslaan in Rotterdam.

Misschien is dit net de motivatie die u nodig heeft!
---