Eerste seminar Dinalog Friends zoekt nieuwe logistieke wegen

16/11/2009 11:29

Dinalog Friends

Persbericht en uitnodiging aan de Pers:

Seminar Dinalog Friends 26 november Breda

Breda, 12 november 2009

Van dozen schuiven naar regie

Op 26 november aanstaande organiseert Dinalog Friends, de vereniging van vrienden van het nieuwe internationale Dutch Institute for Advanced Logistics (Dinalog) haar eerste seminar in Breda. Onderwerp: innovatief 'supply chain management' en meer precies de 'first call for proposals' van het instituut die 12 januari sluit. Dinalog Friends grijpt deze kans, zodat de projecten die voor Dinalog Friends belangrijk zijn straks als eerste uitgevoerd worden.

Tijdens het seminar werken wetenschappers en bedrijven samen aan de uitwerking van de projectvoorstellen. Voor bedrijven die gespitst zijn op Advanced Logistics zijn nog enkele plaatsen op het seminar beschikbaar.

Onder regie van dagvoorzitter Frans Pannekoek (Unilever) gaat het seminar in op: de relatie tussen wetenschap - Dinalog Friends -bedrijfsleven', 'IT-oplossingen voor supply chains van de 21e eeuw', 'cross chain control centers', 'financial engineering' en 'supply chain in control'.

Ferry Boseker (Voorzitter Dinalog Friends), Lorike Hagdorn (Hoogleraar VU en TNO), Jan Baan (Cordys), Annerie Vreugdenhil (ING), Tim Beckman (Kühne en Nagel) en Karel Kinds (ControlPay) , nemen ieder een onderwerp voor hun rekening.

'Het seminar geeft inzicht in de eerste projecten die bij Dinalog ingediend worden. De deelnemers gaan in gesprek over de 3 mogelijke volgende projecten. Het seminar besteedt expliciet aandacht aan hoe een bedrijf kan deelnemen aan zo'n project en hoe je zelf een project kunt indienen. De start wordt ter plekke gemaakt.

Dinalog Friends organiseert als landelijke vereniging activiteiten door het hele land. Dat doet ze in principe met partners uit de betreffende regio. Het eerste seminar wordt dus in nauwe samenwerking met partners uit de regio. Dat zijn nu Rewin West-Brabant en de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij BOM. Dinalog Friends is deze organisaties daarvoor erkentelijk.