NMBS

Station Antwerpen-Berchem: gerenoveerde parking extra voordeling voor treinreizigers

16/11/2009

Vanaf 26 november wordt de uitbating van de autoparking van het station Antwerpen-Berchem toevertrouwd aan B-Parking, een gespecialiseerd filiaal van de NMBS-Holding. Treinreizigers genieten van tarieven die voordeliger zijn dan die van de commerciële parking onder het Reyckaertsplein. Omdat een vlotte toegang prioritair is, werd de parking aan de Posthoflei gerenoveerd. Tot 30 november kan iedereen gratis kennis maken met deze stationsparking.

De stationsparking van Antwerpen-Berchem biedt heel wat voordelen. Ze is vlot bereikbaar vanop de Singel en de Ring en via de stationstoegang Posthoflei kunnen de reizigers snel de perrons. Treinreizigers genieten van een voorkeurtarief ten opzichte van de niet-treinreizigers die een commercieel tarief betalen. Er zijn 270 parkeerplaatsen, waarvan 5 voor personen met beperkte mobiliteit. De hele parking staat onder cameratoezicht. De parking is alleen toegankelijk met een parkeerbadge of ticket. De voordelige parkeerproducten kunnen in de loketten van het station Antwerpen-Berchem worden gekocht.

NMBS-Holding zorgt ervoor dat treinreizigers die met de auto naar het station komen er hun wagen op een comfortabele en veilige manier kunnen parkeren. Parkings maken deel uit van de nieuwe stationsfilosofie dat klanten in het station geen tijd mogen verliezen. Er dient voldoende parkeercapaciteit te zijn en er moet een vlotte overstap mogelijk zijn van het ene transportmiddel op het andere. Opgericht in 2008, beheert B-Parking de parkeerplaatsen van NMBS-Holding, met speciale aandacht voor intermodale vervoersmiddelen in aansluiting op het openbaar vervoer. Eind september opende B-Parking al de nieuwe stationsparking van Antwerpen-Centraal aan het Kievitplein.

Parkeerproducten Antw-Berchem
Tarief treinreizgers
Tarief niet reizigers
Parkeertickets

Een uur

1,8 euro

2 euro
Een dag
6 euro
12 euro
Parkeerabonnementen

Een week
12 euro

Een maand
25 euro
60 euro
Drie maanden
65 euro

Een jaar
260 euro

Occasioneel parkeren

5 beurten *
15 euro

10 beurten *
28 euro

Andere parkeerproducten

Buurtbewonerskaart per maand **

30 euro
Parkeerkaart
10 euro
10 euro
Verloren ticket
20 euro
20 euro


*enkel bij aankoop van Railflex, Campus, Schooltreinkaart, Go Pass, Rail Pass, Key Kart, 10 rittenkaart


** van 18 uur tot 8 uur en tijdens weekend