Erasmus Universiteit Rotterdam

Conferentie `Media, Communication and the Spectacle'

Datum
Van: 26 november 2009 09:00
Tot: 27 november 2009 17:30

---

Locatie:
Woudestein, Expo- en Congrescentrum (M-gebouw), zalen Rochester, Santander en Shanghai

Toelichting
Internationale conferentie met ruim honderd mediawetenschappers uit veertien verschillende landen. Thema: het samenbrengen van actuele theorieën en benaderingen van `mediaspektakels', mediaconsumptie, de relatie tussen media en cultuur, mediabeleid en de sociale impact van communicatie. Belangrijke aandachtspunten: filmstudie, gender en democratie.

Media maken van gebeurtenissen steeds vaker een spektakel

Steeds vaker wordt de media verweten dat ze gebeurtenissen simplificeren, stigmatiseren en stereotyperen: ofwel dat ze een spektakel van deze gebeurtenissen maken. Op donderdag 26 en vrijdag 27 november 2009 komen op de internationale conferentie `Media, Communication and the Spectacle', ruim honderd mediawetenschappers uit veertien verschillende landen bij elkaar om hierover te spreken.

De conferentie wordt geopend door gerenommeerde internationale wetenschappers Nick Couldry (London School of Economics), Douglas Kellner (Columbia University) en Liesbet van Zoonen (Loughborough University & Erasmus Universiteit Rotterdam).
Op beide dagen zijn er parallelsessies over onder meer de filmwetenschappen, de nieuwe media en de journalistiek, zoals `Consuming Celebrities' en `Spectacular Journalism'. Het overkoepelende doel van deze sessies is het samenbrengen van actuele theorieën en benaderingen van `mediaspektakels', mediaconsumptie, de relatie tussen media en cultuur, mediabeleid en de sociale impact van communicatie. Belangrijke aandachtspunten zijn filmstudie, gender en democratie.

De conferentie is georganiseerd door het Erasmus Research Centre for Media, Communication and Culture (ERMeCC), in samenwerking met vier secties van de European Communication Research and Education Association (ECREA).
ERMeCC is een onderzoekscentrum in de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de EUR, voor internationaal georiënteerd onderzoek naar media, communicatie en cultuur.