Gemeente Beek


Infobijeenkomsten PGB

In het najaar van 2009 gaat MEE Zuid-Limburg door met het organiseren van een reeks informatiebijeenkomsten over het Persoonsgebonden Budget (PGB). De info is bestemd voor iedereen die vragen heeft over het PGB. Deelname is gratis.

Â

MEE Zuid-Limburg biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een handicap en/of chronische ziekte. Jaarlijks kloppen veel mensen bij MEE aan met vragen over het PGB. Bijvoorbeeld: Wat is het PGB? Hoe vraag je het aan? Hoe besteed je het PGB, enz?" Het Persoonsgebonden Budget is in Nederland ruim tien jaar geleden geïntroduceerd. Sindsdien kunnen mensen zorg ontvangen in natura of in de vorm van een PGB. Met een PGB zijn mensen vrij in de keuze van hun hulpverlener(s) en kunnen ze meer invloed uitoefenen op de invulling van de zorg. PGB-houders moeten wel een eigen administratie voeren. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen bewust voor het PGB.

Â

MEE Zuid-Limburg organiseert de informatiebijeenkomsten in haar kantoren in Heerlen, Maastricht en Limbricht.

Â

Bijeenkomst in kantoor Limbricht: 26 november van 15.00 - 17.00 uur. Adres: MEE Limbricht, Burg. Coonenplein 2, 6141 BG Limbricht

Â
Iedereen die belangstelling heeft, is welkom. Het is niet noodzakelijk om cliënt te zijn van MEE. Ook familieleden/verzorgers van mensen met een handicap of ziekte, verwijzers en studenten kunnen aansluiten. Aanmelding vooraf is niet nodig.