Deelgemeente Charlois Rotterdam

Pendrecht Theatermarathon: komt dat zien!

De maand november staat binnen de campagne Pendrecht is goed bezig! volledig in het teken van theater. Het is dertig dagen keihard werken, maar op donderdag 26 en zaterdag 28 november is het zover: meer dan dertig talentvolle bewoners uit Pendrecht schitteren in acht toneelstukken over hun wijk.

Scene uit de Pendrecht Dialogen. Ook te zien tijdens de Theatermarathon Pendrecht (foto: fotopersbureau Cor Vos) Drie Pendrecht Monologen, Drie Pendrecht Dialogen en het tweeluik Vensters en Schuren zijn na een tournee buiten de wijk (onder andere in Birmingham, Engeland) nu op één dag te zien. Voor iedereen die de voorstellingen eerder heeft gemist. Er niet bij kon zijn. Of die het zo goed vonden dat ze het nog een keer willen zien!

Van 11.00 tot 21.00 uur wordt Pendrecht op een eigenzinnige manier belicht, in toneelvoorstellingen die met veel humor en ontroering scherp en onverbloemd commentaar leveren op het hedendaagse samenleven in Pendrecht.

De voorstellingen zijn onderdeel van het theaterproject 'Samen op weg naar nieuwe Pendrecht Idealen', dat nieuwe verbanden creëert in een ontheemde samenleving. In de voorstellingen spelen drieëndertig bewoners mee in de leeftijd van 14 tot 84 jaar.

De Pendrecht Theatermarathon wordt om 10.45 uur officieel geopend en loopt door tot de afsluiting om 21.00 uur. Het uitgebreide programma is te vinden op www.pendrechtisgoedbezig.nl

Mis het niet! Reserveer snel kaarten bij Cees Bavius, bel naar 06-51109946 of stuur een e-mail naar info@baf-art.nl.

De theatermarathons zijn inclusief lunch en diner. Er wordt daarom een bijdrage gevraagd van 10,- (5,- voor bewoners).

Pendrecht is goed bezig! is een initiatief van deelgemeente Charlois en woningcorporatie Woonstad Rotterdam.