Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Let op: 26 november vaccinatie tegen Mexicaanse griep

Alle Hoogvlietse kinderen van 6 maanden tot 4 jaar en huisgenoten van kinderen tot 6 maanden kunnen een inenting halen in Ahoy.

De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep bestaat uit twee prikken. Het halen van beide prikken is belangrijk om voldoende bescherming te geven. De eerste vaccinatieronde vindt voor alle inwoners van Rotterdam plaats op 26 november, de tweede ronde op 17 december. Aan deze inenting zijn geen kosten verbonden. Deze inentingsronde zijn kinderen van 6 maanden tot 4 jaar en huisgenoten van kinderen tot 6 maanden aan de beurt.

In totaal worden in Rotterdam-Rijnmond ruim 70.000 kinderen voor de vaccinatie opgeroepen en bijna 19.000 huisgenoten. De GGD gaat de kinderen en huisgenoten uit Rotterdam op één dag vaccineren in Ahoy. Ook als u geen oproep heeft ontvangen, kunt zich op 26 november melden bij Ahoy.

Voor meer informatie over deze inentingsronde kunt u terecht op www.ggd.rotterdam.nl.

Voor vragen over de locaties en tijden van het vaccinatieprogramma kunt u bellen met het informatienummer 14 010.

Voor algemene vragen over de Mexicaanse griep, zoals verschijnselen, voorkomen van besmetting en veiligheid en samenstelling van het vaccin, verwijzen wij u naar de website www.grieppandemie.nl en Postbus 51, telefoonnummer 0800 - 1100.