Deelgemeente Charlois Rotterdam

Avond over inbraakpreventie

Politie en deelgemeente organiseren op donderdag 26 november vanaf 19.45 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de wijk Oud-Charlois een informatieavond over inbraakpreventie.

In Nederland wordt 120.000 keer per jaar ingebroken. Behalve materiële gevolgen heeft inbraak vaak ook emotionele gevolgen. Immers, iemand is onuitgenodigd in uw omgeving geweest. Gelukkig kunt u zelf veel doen om inbraak te voorkomen.

Tijdens de informatieavond komen vragen aan de orde als: wat zijn eenvoudige en goedkope tips om uw huis beter te beveiligen? Welke beveiligingsmiddelen kunt u gebruiken? En waar moet u op letten als u uw huis verlaat.

Advies

Tijdens de avond vertellen vertegenwoordigers van het wijkteam Oud-Charlois van de politie wat zij doen om inbraak te voorkomen en wat u zelf kunt doen. Verder geeft een beveiligingsadviseur uitleg over onder meer de nieuwste sloten op de markt. Een adviseur van Selecta DNA legt uit hoe u uw persoonlijke spullen kunt beveiligen.

De informatieavond is in de kantine van Scholengemeenschap Nieuw Zuid, Nachtegaalplein 53 en duurt tot ongeveer 21.45 uur.