Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Rotterdammers naar Ahoy voor vaccinatie

26 november

Landelijk is besloten tot de leeftijdgebonden vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Kinderen van 6 maanden tot vijf jaar en huisgenoten van kinderen tot 6 maanden kunnen een prik krijgen. Voor Rotterdam vindt deze vaccinatie plaats op donderdag 26 november in Ahoy in Rotterdam-Zuid. De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep bestaat uit twee prikken. Het halen van beide prikken is belangrijk om voldoende bescherming te krijgen. De tweede ronde is voor Rotterdam op donderdag 17 december, eveneens in Ahoy.

Deze week zijn de oproepen voor de vaccinatie verzonden. Bij de oproep zit een brief waarop de tijd staat vermeld waarop men in Ahoy terecht kan. De tijdsindeling is leeftijdgebonden; bij oproepen voor verschillende kinderen kan men voor één van de aangeboden tijdstippen kiezen. Mensen hoeven dan dus niet twee keer naar Ahoy.

In de hele regio Rotterdam-Rijnmond worden ruim 71.000 kinderen voor de vaccinatie opgeroepen en bijna 19.000 huisgenoten. Zij worden op 19 locaties gevaccineerd, inclusief een aparte locatie voor de inwoners van de deelgemeente Hoek van Holland. Aan de inenting zijn geen kosten verbonden.

Voor vragen over de locaties en tijden van het vaccinatieprogramma kunt u bellen met het informatienummer 14 010. Voor algemene vragen over de Mexicaanse griep, zoals verschijnselen, voorkomen van besmetting en veiligheid en samenstelling van het vaccin, verwijzen wij u naar de website www.grieppandemie.nl en Postbus 51, telefoonnummer 0800 - 1100.