Gemeente Lansingerland

Grootste vaccinatie in GGD-geschiedenis
Vaccinatie

Donderdag 26 november vindt de grootste vaccinatie plaats in de Nederlandse GGD-geschiedenis. Dan worden op één dag naar verwachting meer dan 35.000 vaccinaties gegeven in het Rotterdamse Ahoy.

In het 90-jarig bestaan van de GGD is het nog niet eerder voorgekomen dat zo veel mensen op één dag worden gevaccineerd. In totaal zijn bijna 44.000 kinderen van een halfjaar tot vijf jaar en huisgenoten van kinderen jonger dan een half jaar opgeroepen om naar Ahoy te komen voor een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep.Â

Grote logistieke operatie
De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep is een grote logistieke operatie. Voor deze vaccinatie worden in de hele regio Rotterdam-Rijnmond 71.000 kinderen en 19.000 huisgenoten opgeroepen. Zij worden op 19 verschillende locaties geprikt, in één week tijd. De GGD heeft gekozen voor een beperkt aantal priklocaties om de beschikbare medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten. De afgelopen jaren heeft de GGD veel ervaring opgebouwd met het vaccineren op centrale locaties. Mede daardoor verwacht de GGD de wachttijden in het algemeen op een aanvaardbaar niveau te kunnen houden.

Aftrap regio Rotterdam-Rijnmond in Lansingerland Op maandag 23 november start de regionale vaccinatie op zes locaties, waaronder de gemeente Lansingerland. Dit is de op twee na grootste gemeente in de regio. Er worden 5.000 personen opgeroepen. Om het belang van het vaccineren te onderstrepen brengen burgemeester Van Vliet en wethouder Boedhoe een bezoek aan de vaccinatiedag in sporthal De Akkers in Bergschenhoek.

Burgemeester Van Vliet: âIk hoop dat iedereen gehoor geeft aan de oproep voor de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Vooral kinderen hebben een grotere kans om deze griep te krijgen. Wanneer jonge kinderen complicaties krijgen en in het ziekenhuis beademd moeten worden, kunnen zij blijvende lichamelijke schade oplopen. Juist voor deze kinderen biedt vaccinatie meer voordelen voor hun gezondheid dan de nadelen van eventuele bijwerkingen.â