Gemeente Anna Paulowna

Griepvaccinatie jonge kinderen

De GGD-Hollandsnoorden heeft voor Den Helder, Anna Paulowna en Zijpe de vaccinatie van kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met vier jaar tegen de Mexicaanse griep (Nieuwe Influenza A, H1N1) gepland op 26 november 2009 en de herhaling op 17 december 2009. De reden dat de kinderen in Zijpe en Anna Paulowna in Den Helder gevaccineerd worden is omdat het logistiek niet mogelijk is om, in week 48, in elke gemeente een vaccinatielocatie in te richten. In totaal krijgen 5300 kinderen uit Den Helder, Zijpe en Anna Paulowna een oproepkaart van het RIVM. De vaccinatie zelf wordt gehouden in Sportcenter, voorheen Quelderduijn, aan de Schootenweg 2 te Den Helder.

Minister Klink van Volksgezondheid heeft de GGD-en opdracht gegeven kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met vier jaar te vaccineren tegen Mexicaanse griep (Nieuwe Influenza A, H1N1). Kinderen die jonger zijn dan een half jaar worden niet gevaccineerd. Om deze groep te beschermen worden de ouders/verzorgers en inwonende broertjes en zusjes gevaccineerd.

Oproepkaarten
Iedereen die voor een vaccinatie in aanmerking komt, heeft vorige week een oproepkaart ontvangen en informatie over de datum van vaccinatie, de locatie en het tijdstip.

Zwanger
Minister Klink heeft afgelopen maandag ook zwangere vrouwen dringend geadviseerd zich vanaf veertien weken zwangerschap te laten vaccineren. Zwangere vrouwen ontvangen geen oproepkaart. Zij kunnen contact opnemen met de huisarts.

Informatienummer en website
GGD Hollands Noorden heeft voor vragen het informatienummer (072) 566 2662 opengesteld. Het nummer is bereikbaar tijdens kantooruren (8.30 â 17.00 uur). Ook is een publiekswebsite beschikbaar. Op de website wordt het publiek in de regio geïnformeerd over diverse zaken, vooral zaken die betrekking hebben op lokale en regionale maatregelen. Op de website is ook een uitgebreide vraag- en antwoordrubriek te vinden. De site is te benaderen via: www.ggdhollandsnoorden.nl en www.veiligheidsregio-nhn.nl .

Nieuws