Rijvaardigheidstraining Trials van start in Noord-Brabant

23/11/2009 14:06

Verbond Van Verzekeraars

Na het succes van Trials in Drenthe, Limburg, Groningen, Friesland, Utrecht, Overijssel en Zeeland start het rijvaardigheidsprogramma Trials nu ook in Noord-Brabant. De Stichting Trials is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. De rijvaardigheidstraining heeft als doel betere verkeersdeelnemers van jonge automobilisten te maken door ze bewuster te maken van de risico's die ze lopen in het verkeer.

Bewustwording

Hoe houd je je auto onder controle als je in de slip raakt? Wat doe je als je in de berm terechtkomt? Voor een eigen bijdrage van 50 euro krijgen de Brabantse jongeren een dagvullend programma, waarbij de nadruk ligt op het voorkomen van gevaarlijke situaties en voertuig-beheersing. Met onder andere het maken van een noodstop en het zelf rijden in een vrachtwagen worden jongeren zich meer bewust van hun rijgedrag en het effect ervan op andere verkeersdeelnemers.

Verhoogd risico

Uit onderzoek blijkt dat jonge automobilisten van 18 tot 24 jaar viermaal zoveel kans lopen bij een ongeval betrokken te raken als automobilisten in andere leeftijdscategorieën. Voor jongens in deze categorie gaat het zelfs om een zesmaal hogere kans. Ook in Noord-Brabant zijn ieder jaar opnieuw veel jonge automobilisten slachtoffer van een ongeval. Via Trials wil het Verbond van Verzekeraars bijdragen aan de verhoging van de verkeersveiligheid en verlaging van het risico voor jongeren.

Duizenden deelnemers

Trials is in 2005 gestart als een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, verkeersveilig-heidsorganisatie VVN en de provincie Drenthe. Inmiddels hebben ruim 5.000 jongeren deelgenomen aan de rijvaardigheidstrainingen.

Locatie

De eerste Trials-dagen in Noord-Brabant vinden plaats op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 november bij Leeuw Trainingscentrum in Eindhoven. Deze dagen worden georganiseerd in samenwerking met ZLM. Op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 december wordt de tweede serie dagen georganiseerd bij Leeuw Trainingscentrum; ditmaal in samenwerking met Interpolis. Het programma start steeds om 09.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Er zijn voor de dagen in november nog enkele plaatsen beschikbaar; kijk voor meer informatie op www.trials.nl.





http://www.verzekeraars.nl