Gemeente Sneek


horecaontzegging in sneek

Invoering Collectieve Horecaontzegging in Sneek

Donderdag 26 november reikt burgemeester drs. A.A.M. Brok de eerste sticker uit aan een horecabedrijf dat deelneemt aan de Collectieve Horecaontzegging (CHO) die vanaf dan van kracht is in de gemeente Sneek. Ook de bijbehorende website wordt die middag gelanceerd.

De CHO houdt in dat personen die geweld plegen of voor overlast zorgen in een horecagelegenheid, de toegang wordt ontzegd tot alle 23 aangesloten horecabedrijven. Het invoeren van de CHO is een initiatief van de Koninklijke Horeca Nederland afd. Sneek. Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente, politie en OM.

De deelnemende horecazaken zijn herkenbaar aan een sticker op de gevel. De duur van de ontzegging is afhankelijk van de aard van het delict en kan oplopen van enkele maanden tot enkele jaren. Het doel van de maatregel is de veiligheid van bezoekers en horecapersoneel te vergroten.

Samenwerkingsverband
Op 2 november hebben gemeente, politie, OM, en Horeca Sneek een intentieverklaring ondertekend, waarmee ze hebben uitgesproken nog intensiever willen samenwerken om uitgaansgeweld tegen te gaan. De invoering van de CHO is een van de maatregelen die hiervoor wordt ingezet.