Gemeente Teylingen

contract graffitiverwijdering

Ondertekening contract graffitiverwijdering

24 november 2009

Donderdag 26 november om 16.00 uur ondertekenen burgemeester Schelberg en de heer Werner, manager inkoop van NV Irado het contract voor graffitiverwijdering. NV Irado gaat de schoonmaak- en verwijderingswerkzaamheden van graffiti en wildplak uitvoeren in de gemeente Teylingen. De ondertekening vindt plaats in het bestuurscentrum in Voorhout. Na de ondertekening verwijdert burgemeester Schelberg graffiti van de buitenmuur bij het bestuurscentrum met de apparatuur van NV Irado.

Het illegaal aanbrengen van graffiti en wildplak op objecten is een vorm van vandalisme die leidt tot beschadiging en vernieling van deze objecten. Ook draagt deze vorm van vandalisme bij aan verloedering van het straatbeeld en heeft het een negatieve invloed op de sociale veiligheid.

De gemeente is verantwoordelijk voor het graffiti- en wildplakvrij houden van gemeentelijke eigendommen. Op 11 augustus heeft het college van burgemeester en wethouders de `Nota graffiti en wildplakken' vastgesteld. In deze nota staat hoe de gemeente illegale graffiti en wildplak aanpakt. Zo biedt de gemeente de mogelijkheid om legaal posters en flyers voor lokale niet commerciële doeleinden op te plakken op `peperbussen'. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld (sport)verenigingen op een legale wijze publiciteit geven aan activiteiten.

Verwijdering graffiti

NV Irado legt eens per drie maanden een bepaalde route door de gemeente af, waarin zij alle illegale graffiti en wildplak van gemeentelijke eigendommen verwijdert. Naast deze periodieke verwijderingsronde verwijdert NV Irado binnen 24 uur na melding discriminerende, beledigende of racistische teksten of afbeeldingen van de gemeentelijk eigendommen.

Melden

Inwoners van Teylingen die illegale graffiti of wildplak op gemeentelijke eigendommen constateren kunnen dit melden via het `Meldpunt leefomgeving' op deze website of via 0252 - 783 300. De gemeente geeft de meldingen door aan NV Irado die de graffiti verwijdert.

Nieuwe afvalcontainers