Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Geluidsschermen in Sappemeer (persbericht 069, 2009)

De gemeente organiseert een symbolisch moment voor de plaatsing van het geluidsscherm tussen de Slochterbrug en het verlengde van de Herenstraat in Sappemeer langs de A7. De wethouders Struik en Luijckx verrichten de handeling om 15.00 uur op 26 november 2009.

Deze maand is de aanleg begonnen van een geluidsscherm op de reeds aanwezige geluidswal aan de zuidzijde van de A7. Vooruitlopend op de woningbouwontwikkeling op het IJsbaanterrein worden de geluidsschermen geplaatst. Door het scherm te verlengen tot aan de Slochterstraat zullen ook de huidige bewoners van de Parkstraat minder geluidshinder van de A7 gaan ondervinden.Â
Â

De aanleg van het geluidscherm is medio december 2009 gereed. De lengte van het scherm is ongeveer 710 meter. Het betreft een aluminium scherm dat voorzien wordt van een donkergroene kleur en vervolgens aan weerszijden beplant zal worden met de klimplant Hedera. Daarmee krijgt het scherm op den duur een natuurlijke uitstraling. De aanleg wordt gedaan door Strukton Infratechnieken uit Maarssen.