Stadsdeel Amsterdam-Noord

Afsluiting proefperiode Triple P Amsterdam-Noord

Op donderdag 26 november sluit portefeuillehouder Jeugd Chris de Wild Propitius de proefperiode van Triple P af. Triple P is het succesvolle programma voor hulp bij de opvoeding. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de IJkantine.

Triple P staat voor Positive Parenting Program of Positief Pedagogisch Programma. Het biedt hulp aan ouders met kinderen van 0 tot 16 jaar. Het doel van Triple P is om (ernstige) emotionele problemen en gedragsproblemen bij kinderen te voorkomen. Dat gebeurt door ouders of opvoeders te helpen bij het opvoeden.

Amsterdam-Noord voerde als eerste stadsdeel het Triple-P programma in. Het stadsdeel begon al in 2006 met de training van 48 beroepskrachten. Inmiddels zijn alle overige stadsdelen begonnen met de invoer van het programma.

De training gaat door, zodat alle professionals in Noord op dezelfde pedagogische manier leren handelen. Het stadsdeel wil dat Triple P aansluit bij de ontwikkeling van de Ouder-en-Kindcentra, die in 2010 hun dienstverlening gaan uitbreiden naar ouders en hun kinderen tot 19 jaar.