Gemeente Alphen aan den Rijn

Plaatsing spacestudios aan Geniepad

Op donderdag 26 november plaatst wonenCentraal twee spacestudios langs het Geniepad. Deze zijn bestemd voor de huisvesting van dak- en thuislozen. Het gaat om een proef, waarbij de toekomstige bewoners intensieve begeleiding krijgen van stichting De Binnenvest.

Gemeente Alphen aan den Rijn en wonenCentraal willen kwetsbare groepen, waaronder dak- en thuislozen, zoveel mogelijk bij de Alphense samenleving betrekken en een thuis bieden. Er wordt gewerkt aan een plan van aanpak voor begeleid wonen voor (ex) daklozen. Als tussenoplossing heeft de gemeente in het verleden twee caravans langs het Geniepad geplaatst. Deze caravans worden nu vervangen door spacestudios, zodat de leefsituatie van de bewoners flink verbetert.

Begeleiding
Stichting De Binnenvest is een organisatie voor maatschappelijke opvang in de regio Zuid Holland Noord. Zij gaat de twee bewoners van de spacestudios begeleiden. De begeleiding wordt uitgevoerd door enkele zeer ervaren maatschappelijke werkers en ambulante groepswerkers. Dagelijks krijgen de bewoners van de spacestudios ondersteuning aan huis. De begeleiding richt zich op meerdere leefgebieden zoals financiën, sociaal functioneren, dagbesteding en psychisch functioneren, maar ook op het voorkomen of verminderen van overlast en criminaliteit.

Spacestudio
Een spacestudio is een goed geïsoleerde containerwoning van ongeveer 7,5 bij 3 meter. De spacestudios worden ook vaak gebruikt voor studentenhuisvesting en hebben stroom, water en riolering. De spacestudios zijn eigendom van wonenCentraal, die deze kostendekkend verhuurt aan stichting De Binnenvest. De bewoners betalen huur aan stichting De Binnenvest. Gemeente Alphen aan den Rijn en wonenCentraal hebben een overeenkomst gesloten voor een periode van vijf jaar.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen