Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: Contracten tegen vrouwenbesnijdenis naïef - Kamervragen donderdag 26 november 2009

Vragen van het lid Agema (PVV) aan de staatssecretaris van VWS over het bericht dat ze meisjesbesnijdenis nog steeds denkt te kunnen voorkomen door het tekenen van een contract door de ouders.


1.)
Deelt u de mening dat uw opvatting (*) in het Elfde Uur met betrekking tot bestrijding van meisjesbesnijdenis hemeltergend naïef is?


2.)
Deelt u de mening dat u zich op geen enkele wijze in zou moeten leven in de cultuur van of zou moeten gaan praten met plegers van meisjesbesnijdenis?


3.)
Waarom deelt u niet de mening dat er maar één aanpak is voor plegers van meisjesbesnijdenis namelijk: vervolging, straf uitzitten en bij een dubbele nationaliteit denaturalisatie en uitzetting?


4.)
Hoeveel meisjesbesnijdenis gerelateerde subsidies geeft u en aan wie? Zijn de bestuurders/leden van die organisaties privé betrokken bij besnijdenis? Hebben ze dat toegegeven en zo ja, waarom worden ze dan niet vervolgd in plaats van beloond met subsidie?


5.)
Hoeveel meisjes vallen door uw meewerkendheid onnodig ten prooi aan die weerzinwekkende besnijdenis met blijvend letsel?


6.)
Hoe ziet zo een contract er eigenlijk uit en kunt u het de Kamer doen toekomen?

(*) Het Elfde Uur, 24 november