Gemeente Hoogeveen

Gemeente Hoogeveen breidt dienstverlening via website verder uit

De gemeente Hoogeveen helpt bezoekers bij het snel vinden van allerlei informatie van de overheid. Door een koppeling van de productencatalogi van gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk kunnen bezoekers van de website van de gemeente Hoogeveen nu ook informatie vinden over producten en diensten van andere lokale overheden en het Rijk.

Zoektocht voorkomen

Voor bezoekers is het vaak niet duidelijk welke overheidsinstantie een vraag kan beantwoorden. Door de koppeling van de verschillende catalogi hoeft de vragensteller zich hier het hoofd niet meer over te breken. Via het zoekscherm Zoeken in digitaal loket wordt alle informatie doorzocht.

Overheid heeft Antwoord

Deze uitbreiding in de dienstverlening door de gemeente Hoogeveen is gerealiseerd binnen het landelijke project Samenwerkende Catalogi. Dit project is onderdeel van het programma Overheid heeft Antwoord, dat als belangrijke doelen heeft het vergroten van de beschikbaarheid van overheidsinformatie, het verbeteren van de vindbaarheid en toegankelijkheid van overheidsinformatie en gemeenten in staat stellen vragen te beantwoorden uit andere bestuurslagen.